ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/6/23

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να πετάς ποτέ την απόδειξη από το βενζινάδικο

 


Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάς όταν σταματάς σ’ ένα βενζινάδικο; Την τιμή της βενζίνης. Το δεύτερο είναι να δεις που θα έχει φτάσει ο δείκτης μετά το γέμισμα και ύστερα να φύγεις. Ωστόσο αν είσαι από εκείνους τους τύπους που ξεχνάνε να πάρουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής, τότε πρέπει να αλλάξεις συνήθεια. Στην απόδειξη αναγράφονται η ημερομηνία, το είδος καυσίμου και τα λίτρα που βάλαμε στο ρεζερβουάρ. Και σε περίπτωση νοθείας αυτό το «χαρτάκι» θα αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντικό.

Εφόσον αποδειχθεί ότι το πρατήριο διακινούσε νοθευμένα καύσιμα, η απόδειξη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη προκειμένου να κινηθούμε εναντίον του επιτήδειου πρατηριούχου. Σε περίπτωση, ωστόσο, που η απόκλιση είναι μεγάλη τότε ίσως έχουμε πέσει θύμα και η απόδειξη είναι ένα εκ των μοναδικών όπλων για να κινηθούμε εναντίον του.


Αξίζει να σημειωθεί πως το φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα είναι πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τις αρχές να προσπαθούν να θωρακίσουν τους καταναλωτές και να τιμωρήσουν όσους θησαυρίζουν εις βάρους τους. Ενδεικτικά της έξαρσης που έχει λάβει το φαινόμενο της νοθείας στα καύσιμα είναι τα αποτελέσματα του έργου των Χημικών Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους (ΓΧΚ) οι οποίες κατά την τριετία 2020-2022 ανέλυσαν 8.820 δείγματα καυσίμων, διαπιστώνοντας 276 μη κανονικά-νοθευμένα.

Ως νοθευμένο λογίζεται το καύσιμο στο οποίο έχει γίνει πρόσμιξη με άλλο τύπο καυσίμου, διάφορες χημικές ενώσεις ή ακόμη και με νερό, με στόχο να αυξηθεί το κέρδος ανά λίτρο. Ένα από τα πιο συχνά και επικίνδυνα είδη νοθείας είναι το τολουόλιο, το οποίο έχει καταστροφικές συνέπειες και για τον κινητήρα των αυτοκινήτων, δεδομένου ότι είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του μοτέρ, όπως είναι οι τσιμούχες, οι φλάτζες, τα σωληνάκια κ.λ.π.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου