ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/6/24

Μήπως την «πατήσαμε» με τα ηλεκτρικά;

 


Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι φωνές που υποστηρίζουν ότι όλα έγιναν βιαστικά με τα ηλεκτρικά και πως υπάρχει ακόμα χρόνος να το ξανασκεφτούμε σχετικά με το μέλλον τους.


Ο Jim Farley, διευθύνων σύμβουλος της Ford, έχει εκφράσει σκεπτικισμό σχετικά με το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν το μοναδικό μέλλον της αυτοκίνησης.

Υποστηρίζει ότι εναλλακτικές λύσεις όπως το υδρογόνο ή τα βιώσιμα καύσιμα θα μπορούσαν επίσης να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.

Ο έκανε αυτές τις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της 81ης συνάντησης των μελών του Goodwood στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έτρεξε με μια κλασική Mustang 289 V8 για να τιμήσει την 60ή επέτειο του εμβληματικού αυτοκινήτου.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον της Mustang με κινητήρα εσωτερικής καύσης και τη στροφή της βιομηχανίας προς αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2035, ο Farley απάντησε με αβεβαιότητα.

«Είστε σίγουροι; Δεν νομίζω ότι ξέρουμε”, είπε, τονίζοντας ότι η ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλες τις ανάγκες των οχημάτων, όπως τα εμπορικά φορτηγά ή τα φορτηγά pickup που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι.

Ο Farley σημείωσε: «Ακόμη και ο πιο ριζοσπαστικός πολιτικός δεν έχει την πολυτέλεια να βρίσκεται στη λάθος πλευρά των πελατών».

Ο Farley τόνισε ότι ο κλάδος έχει διερευνήσει διάφορες τεχνολογίες κίνησης με την πάροδο των ετών, συμπεριλαμβανομένων του υδρογόνου, των βιώσιμων καυσίμων και του ντίζελ, οδηγώντας συχνά σε «αδιέξοδα».

Παραμένει ανοιχτός σε πολλαπλές λύσεις, υποδηλώνοντας ότι καμία τεχνολογία δεν θα κυριαρχήσει στο μέλλον.

Σε αντίθεση με μάρκες όπως η Dodge, η οποία παρουσίασε το ηλεκτρικό Charger με μπαταρία, ο Farley διαβεβαιώνει ότι η Ford θα διατηρήσει την ουσία της Mustang. Επιμένει ότι «μια Mustang που δεν είναι Mustang» δεν θα αντικαταστήσει το παραδοσιακό μοντέλο με V8.

Η Ford σκοπεύει να συνεχίσει να παράγει τη V8 Mustang για όσο διάστημα είναι εφικτό. Αυτή η στρατηγική διασφαλίζει ότι η Ford θα μπορεί να προσφέρει ειδικά μοντέλα όπως η Mustang, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση στους λάτρεις της.

Διαβεβαίωσε ότι στόχος της Ford είναι να συνεχίσει να παράγει επιθυμητά και προσιτά αυτοκίνητα, διατηρώντας την απήχηση της μάρκας σε ένα ευρύ φάσμα πελατών.

Συνολικά, τα σχόλια του Farley αντικατοπτρίζουν μια προσεκτική προσέγγιση στη μετάβαση της βιομηχανίας, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των διαφόρων τεχνολογιών, παραμένοντας παράλληλα προσηλωμένος στην κληρονομιά της Ford και στις προτιμήσεις των πελατών της.



ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου