ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

2/7/24

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν ιδιοκτήτες ξενοδοχείου για τον θάνατο 4χρονου που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα

 


Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας άνδρας και μία γυναίκα για την υπόθεση θανάτου ενός τετράχρονου παιδιού, που καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα, στις 21 Απριλίου του 2019, στα Βρασνά.


Οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες συγκροτήματος ενοικιαζόμενων δωματίων, που είχε μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων, όπου διέμενε το παιδάκι, αφγανικής καταγωγής, με την οικογένειά του.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παραυτουργία, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Αθώοι κρίθηκαν οι γονείς του παιδιού, που κάθισαν και αυτοί στο εδώλιο με την ίδια κατηγορία.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το παιδάκι έπαιζε στο προαύλιο του ξενοδοχείου όταν ανέβηκε στη σιδερένια συρόμενη πόρτα και αυτή το καταπλάκωσε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, η βαριά πόρτα -άνω των 90 κιλών- δεν ήταν καλά συντηρημένη.

«Σκοτώθηκε ένα μικρό παιδί, πράγμα ανεπίτρεπτο για τον πολιτισμό μας», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας, Αργυρή Κοτίνα, προτείνοντας την ενοχή των δύο ιδιοκτητών του συγκροτήματος, οι οποίοι, όπως είπε, έπρεπε να μεριμνήσουν για τη συντήρησή της.


«Μία τέτοια πόρτα μπορεί να πέσει με σεισμό ή να κατεδαφιστεί. Μου είναι αδιανόητο που έπεσε μια πόρτα στην οποία ανέβηκε ένα παιδάκι για να παίξει», σημείωσε στην αγόρευσή της.

«Ήταν ακραίο οι γονείς να αφήσουν το παιδί να παίξει στον μόνο χώρο που μπορούσε; Και μπροστά να ήταν ο πατέρας, η πόρτα είχε πρόβλημα», κατέληξε.


Η πρότασή της έγινε δεκτή από το δικαστήριο που έκρινε ένοχους τους δύο ιδιοκτήτες, παρά τους ισχυρισμούς τους ότι δεν έφεραν ευθύνη.


ΠΗΓΗ:Voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου