ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/9/24

Το κρυμμένο μήνυμα του «Στο Παρά Πέντε» που δεν είχε καταλάβει κανείς έως σήμερα


 Το ότι με το «Στο Παρά Πέντε» ο Γιώργος Καπουτζίδης θέλησε να περάσει ένα -όχι και τόσο- κρυφό μήνυμα για τη διαφθορά δεν είναι νέο. Ωστόσο, ο ακριβής συμβολισμός του κεντρικού εγκλήματος που ενώνει τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς και το οποίο ακολουθεί όλο το σενάριο, μάλλον δεν είχε γίνει εντελώς σαφής. Ίσως και όχι. Θα μας πείτε όταν διαβάσετε τα παρακάτω.

Θυμάστε την κοπέλα που σκότωσαν οι «κακοί» της σειράς, έτσι; Την Ελευθερία. Κρατήστε το όνομα και τη σημασία του και τώρα προσπαθήστε να θυμηθείτε τους «κακούς». Τις δουλειές που έκαναν, τα πεδία στα οποία απασχολούνταν, τις εξουσίες που κατείχαν.

Να σας θυμίσουμε εμείς: Την κοπέλα την ονόμασε Ελευθερία ο Γιώργος Καπουτζίδης. Την Ελευθερία, στο σενάριο, αποκαλύπτεται πως τη βίασαν και τη σκότωσαν άνθρωποι που συμβολίζουν τα εξής: την πολιτική και τη διαπλοκή, τα δικαστήρια, την αστυνομία, τον τύπο και τον απλό λαό. «Α, ρε Καπουτζίδη μεγάλε», σχολιάζει στο τέλος η χρήστης του X/Twitter που έσπασε αυτή τη δολοφονία (#diplis) σε ταληράκια.

Και σκεφτείτε ότι όλη αυτή η αποκάλυψη (για κάποιους) ξεκίνησε από ένα tweet που έγραφε το εξής: «Νομίζω ότι το plotline με τις 5 εξουσίες στο Παρά Πέντε είναι το πιο έξυπνο ολόκληρης της τηλεόρασης».

Δεν το είχατε συνειδητοποιήσει, σωστά; Ούτε όσοι σχολίασαν κάτω από το αρχικό post.

Αφήνουμε μερικές αντιδράσεις:

-«Πόσο έξυπνο και πόσες λεπτομέρειες ανακαλύπτουμε ακόμα»

-«Έλα μου; Ούτε καν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι το όνομα της Ελευθερίας δεν ήταν τυχαίο»

-«Εντάξει, έχω μείνει μαλάκας. Ποτέ, ποτέ δεν είχα κάνει τη σύνδεση. Ιδιοφυές. Μου αρέσει που κάπου εδώ μέσα είχα πετύχει τουήτ που αναρωτιόταν γιατί ακόμα συζητάμε το Παρά Πέντε 2 χρόνια μετά. Να γιατί. Καπουτζίδη, προσκυνώ.»

-«Αν δεν το ανέβαζες δεν θα έπαιρνα χαμπάρι ποτέ»


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου