ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/10/24

Τυφώνας Μίλτον: «Σήκωσε σπίτια στον αέρα και τα πέταξε σαν σκουπίδια, γύρισε φορτηγά 40 τόνων…Ήταν σφαγή»


Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον χτύπησε τη Φλόριντα και στις κοινότητες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης καθώς και οι πρώτοι έλεγχοι για την εκτίμηση των ζημιών.

Ανείπωτη καταστροφή, αποκαρδιωτικές εικόνες. Οι δημοσιογράφοι του CNN που βρίσκονται στο σημείο, κάνουν λόγο για «σφαγή». Ο ανταποκριτής του CNN Μπράιαν Τοντ στο Φορτ Πιρς, όπου τουλάχιστον ένας ανεμοστρόβιλος και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν τον όλεθρο, έδειξε ένα φορτηγό 18 τροχών που είχε αναποδογυρίσει.


«Αυτά τα φορτηγά ζυγίζουν περίπου 18 τόνους όταν είναι άδεια, περίπου 40 τόνους όταν είναι γεμάτα», είπε το βράδυ της Πέμπτης, δείχνοντας τα συντρίμμια. «Φανταστείτε το είδος της δύναμης που χρειάστηκε για να φτάσει αυτό το φορτηγό σε αυτή την κατάσταση».

REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Σε δραματικούς τόνους και οι ανταποκρίσεις του ABC News.

Αλλού στην κομητεία Σεντ Λούσι, τουλάχιστον έξι θάνατοι έχουν καταγραφεί από τις αρχές. Η καταιγίδα «σήκωσε τα σπίτια και τα πέταξε σαν να ήταν σκουπίδια, σαν να ήταν τίποτα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Σεντ Λούσι, Κιθ Πίρσον.

Στην άλλη πλευρά της χερσονήσου της Φλόριντα, στο Siesta Key, όπου ο Milton έπεσε στην ξηρά από τον Κόλπο του Μεξικού, τα σπίτια περιβάλλονται από συντρίμμια, είπε ο ανταποκριτής του CNN.

«Μιλώντας με αυτούς τους ανθρώπους, είναι απογοητευμένοι, θυμωμένοι, δάκρυσαν», είπε σημειώνοντας τις επιπτώσεις που είχαν οι καταιγίδες Μίλτον και Ελίν. «Δεν ξέρουν πότε θα χτυπηθούν, αν θα γλιτώσουν… νιώθουν ότι χρειάζονται ένα φρούριο για να επιβιώσουν εδώ».




ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου