ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

7/10/24

Θεσσαλονίκη: Γέμισε το πεζοδρόμιο με ογκώδη, ακόμα και με κούκλες βιτρίνας - Μήνυση από τον δήμο και καμπάνα 500 ευρώ

 


Δύσκολη αποδεικνύεται η μάχη που δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης με τα ογκώδη απορρίμματα τα οποία παρατούν ασυνείδητοι πολίτες σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Παρά τις εκκλήσεις της δημοτικής αρχής, το κάλεσμα για συνεργασία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μερίδα πολιτών συνεχίζουν ακάθεκτοι την απόρριψη ογκωδών αντικειμένων, ό,τι ώρα τους βολεύει, σε δημόσιο χώρο και αδιαφορώντας εάν κλείνουν ή όχι τα πεζοδρόμια.

Η τελευταία περίπτωση καταγράφηκε στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 51, όπου ένας πολίτης άδειασε κατάστημα – βιοτεχνία σε υπόγειο οικοδομής της περιοχής και πέταξε στο πεζοδρόμιο ντουλάπια, κούτες, σιδερένια αντικείμενα και κούκλες βιτρίνας. Η εικόνα αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ενημέρωσαν τον δήμο.

Στο σημείο άμεσα έσπευσε επόπτης σαρώματος της περιοχής καθώς και οι δύο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Γιώργος Δημαρέλος και Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Τσιαπακίδης. Μάλιστα ζητήθηκε και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας για την καταγραφή του συμβάντος.

Image

 

Όπως ανέφερε ο κ. Δημαρέλος, ο πολίτης που κατέβασε στο πεζοδρόμιο όλα αυτά τα ογκώδη εντοπίστηκε σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής.

Για το περιστατικό, με εντολή του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη, αναμένεται αύριο να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας στο άτομο που παράτησε τα ογκώδη. Παράλληλα θα του επιβληθεί και πρόστιμο, ύψους 500 ευρώ.

Ο δήμαρχος πάντως προανήγγειλε αυστηροποίηση των προστίμων για όσους συνεχίζουν αυτή την τακτική και πετούν ογκώδη στον δημόσιο χώρο. Όπως μάλιστα, δήλωσε προ ημερών, «στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα ληφθεί απόφαση για επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ για όποιον κατεβάζει ογκώδη στον δρόμο». «Θα χρησιμοποιηθούν και κάμερες. Θα έχουμε στη διάθεση και τα δύο drones του δήμου προκειμένου να υπάρχει έλεγχος. Δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο επιχείρησε η αντιδημαρχία καθαριότητας σε 2.800 σημεία αποκομιδής αντικειμένων», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο τον περασμένο Αύγουστο η υπηρεσία Καθαριότητας συνέλεξε 634 τόνους ογκωδών αντικειμένων. Το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου συγκεντρώθηκαν 4.799 τόνοι με ογκώδη από 24.274 σημεία.

Πηγή φωτογραφιών – Facebook: «Θεσσαλονίκη – Τα καλά, τα στραβά και τα ανάποδα»



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου