ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/10/24

Η ντροπή του Λιάγκα, τα σκοτάδια της Καλαμαριάς, τα ξόρκια του παπά Χάρου και οι κόντρες στα επιμελητήρια

 


Ο Τζορτζ Μπάλντοκ υπήρξε άτυχος. Πετυχημένος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδος «έφυγε» ξαφνικά πολύ νέος. Στα 31 του χρόνια. Πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού του, στα νότια προάστια της Αθήνας. Υπήρξε, όμως, άτυχος και… μετά θάνατον. Διότι χθες το πρωί, την ώρα που τα ρεπορτάζ επικεντρώνονταν στο τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε στην τραγωδία, σε ένα από τα πρωινάδικα της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, το «ρεπορτάζ» ήταν… εμπλουτισμένο. Με λεπτομέρειες για τη βίλα, όπου έμενε και βρέθηκε νεκρός ο άτυχος ποδοσφαιριστής. Πόσα τετραγωνικά είναι, πότε κατασκευάστηκε, πόσα μπάνια διαθέτει, την... ανεμπόδιστη θέα, την τιμή του, κι αν τα κουφώματα ήταν αλουμινίου. Βέβαια, ο κ. Λιάγκας, μετά τις αντιδράσεις στα social media, έκανε λόγο για «λάθος» και ανέλαβε την ευθύνη για το εμετικό ρεπορτάζ. Ωστόσο, λάθος είναι κάτι που σου ξεφεύγει, κάτι στιγμιαίο. Αλλά εδώ μιλάμε για real estate... τηλεοπτικό αφιέρωμα, με σκαλέτα κανονική και ανατριχιαστικές -κυριολεκτικά- λεπτομέρειες σχετικές με το σπίτι στο οποίο έμενε ο άτυχος ποδοσφαιριστής. Μιλάμε για την κίτρινη δημοσιογραφία στα χειρότερά της...

ΥΓ: Την καλύτερη απάντηση στον Λιάγκα την έδωσε ο αρχηγός της Εθνικής Τάσος Μπακασέτας, λίγα λεπτά μετά το ιστορικό διπλό, χθες το βράδυ, στο Γουέμπλεϊ: «Αποτελεί ντροπή που κάποιοι, δεν θα πω όλοι, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους, χρησιμοποίησαν αυτή την τραγωδία γράφοντας και λέγοντας αστειότητες, αφήνοντας υπονοούμενα. Αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί πάνω από όλους και από όλα πρέπει να είσαι άνθρωπος. Αυτό μερικοί δεν το έχουν καταλάβει και αποτελεί πραγματικά πολύ μεγάλη ντροπή τα όσα είδαμε πριν από το παιχνίδι».

Τα σκοτάδια της Καλαμαριάς

Είναι θλιβερό ότι εν έτει 2024 μερικοί και μερικές (!) θεωρούν την περίοδο... πρόβλημα και όχι ως κάτι απολύτως φυσιολογικό. Κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, οι γυναίκες σαφώς και μπορούν να μην αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες και εφόσον οι ίδιες νιώθουν καλά, μπορούν να κάνουν οτιδήποτε χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν.
Για αυτό και δύο ταμπέλες στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς ήταν τουλάχιστον ταπεινωτικές και ευλόγως προβλημάτισαν όσες και όσους -δυστυχώς- έτυχε να τις διαβάσουν. Προκάλεσαν όμως και σύγχυση για την ταυτότητα των δημιουργών τους, καθώς οι αρμόδιοι για τη λειτουργία του χώρου φαίνεται πως δεν έχουν καμία σχέση με το προσβλητικό περιεχόμενό τους.

Image

 


Προς τιμήν της, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Καλαμαριάς, Χριστίνα Φοροπούλου, έδωσε προ μηνών σαφή εντολή να κατέβουν παλαιότερες τοιχοκολλημένες ανακοινώσεις που στοχοποιούσαν γυναίκες με περίοδο που επισκέπτονταν το κολυμβητήριο. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία διάταξη που να το απαγορεύει και η αντιδήμαρχος ζήτησε συμμόρφωση των υπεύθυνων του χώρου, ώστε καμία λουόμενη να μην έρθει σε δύσκολη θέση για κάτι που είναι τόσο φυσικό όσο η αναπνοή!


Όταν αυτές οι δύο φωτογραφίες -που περιέχουν μέχρι και... απειλητικό περιεχόμενο περί δια παντός αποβολής- εστάλησαν στη Voria.gr, θέσαμε το ζήτημα στην αντιδήμαρχο, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν εκφράζουν καθόλου την οπτική και τις πεποιθήσεις της δημοτικής αρχής. Μετά από έρευνα της ίδιας διαπιστώθηκε μερικές ώρες μετά ότι αναρτήθηκαν μέσα σε τουαλέτα του κολυμβητηρίου από τρίτους, πιθανώς από λουόμενες/ους. Και αυτές οι ταμπέλες ζητήθηκε να απομακρυνθούν άμεσα από τον χώρο.

Image

 


Η περίοδος δεν είναι αρρώστια και μία γυναίκα μπορεί να είναι απολύτως λειτουργική όλες τις ημέρες του μήνα ανεξαιρέτως. Είναι θλιβερό να αποκλείεται από το άθλημα ή την ασχολία που της αρέσει απλά και μόνο επειδή μερικοί έχουν μείνει στάσιμοι σε αναχρονιστικές απόψεις. Σκεφτείτε να χάσει ημέρες προπόνησης μία αθλήτρια επειδή κάποιοι παλεύουν με τα κόμπλεξ τους.

Αν και σε κανένα κολυμβητήριο δεν υπάρχουν σχετικές απαγορεύσεις, φανταζόμαστε ότι μία ευγενική υπενθύμιση περί υγιεινής σε χώρους μαζικής άθλησης -όπως συναντάμε καμιά φορά σε δημόσιες τουαλέτες και για τα δύο φύλα -δεν θα πείραζε καμία. Άλλωστε η υγιεινή τηρείται και χωρίς υποδείξεις. Όμως, οι απαξιωτικές απαγορεύσεις και οι ατάκες του τύπου «λυπηθείτε μας» είναι μόνο για... λύπηση των συντακτών τους. Αυτών που ακόμα και σήμερα θεωρούν πως η έμμηνος ρύση είναι κάτι απεχθές, για το οποίο πρέπει να ντρεπόμαστε.

Χάρος ξορκίζει Μίλτον  

Πήρε την εικόνα του Αγίου Νικολάου και βγήκε στην παραλία για φοβίσει τον τυφώνα Μίλτον. Τι κι αν τον λένε παπα-Χάρο, διόλου δεν τον ένοιαξε. Κάποιες φορές μάλιστα αυτοσαρκάζεται για το γεγονός πως είναι υπηρέτης του Θεού, με το επίθετο που όλοι απεύχονται να έχουν. Ο π. Αθανάσιος Χάρος είναι ο εφημέριος του ελληνορθόδοξου ναού του Αγίου Νικολάου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, που το τελευταίο 24ωρο δέχεται τη σφοδρή και δίχως όρια εισβολή του τυφώνα Μίλτον. Την Τετάρτη το πρωί ο π. Αθανάσιος πήρε την εικόνα του Αγίου και με έναν άλλο ιερέα βρέθηκαν στην παραλία Σάνσεθ, στις ακτές του κόλπου του Μεξικού, για να ... ευλογήσει τα νερά πριν την επέλαση του τυφώνα. Και το βράδυ της ίδιας μέρας ανάρτησε στην ιστοσελίδα της εκκλησίας μια επιστολή προς τους πιστούς με συμβουλές για το πώς θα περάσουν τις ώρες με τον Μίλτον.

«Η παρακολούθηση των ειδήσεων δεν θα αλλάξει την καταιγίδα, αλλά η απενεργοποίησή της μπορεί να σας προσφέρει λίγη ηρεμία. Περάστε λίγο ήσυχο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Παίξτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι. Μάλλον θα έχουμε κάποιες διακοπές ρεύματος όλη τη νύχτα. Άναψε το καντήλι και θυμίασε και ευλόγησε το σπίτι σου. Η μυρωδιά του θυμιάματος και η λάμψη του καντηλιού που αντανακλούν τις εικόνες σας θα είναι μια υπενθύμιση της χάρης και της παρουσίας του Θεού. Μπορεί ακόμη και να σας υπενθυμίσει να λέτε μια επιπλέον προσευχή όλη τη νύχτα», έγραψε προς τα μέλη της ελληνικής παροικίας του Tarpon Spring, του ελληνικού χωριού που ίδρυσαν πριν από δεκάδες χρόνια στις ακτές του Ατλαντικού σφουγγαράδες από τα Δωδεκάνησα οι περισσότεροι. Αν μη τι άλλο, όταν μιλάει ο Χάρος όλοι οφείλουν να τον ακούν με σεβασμό!!!!

Image

 

 

Εσωτερική… αντιπολίτευση στο ΒΕΘ

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης επικεφαλής συνδυασμού ανακοίνωσε χθες ο Τάσος Καπνοπώλης. Ο σημερινός πρόεδρος του ΒΕΘ διεκδικεί και δεύτερη θητεία κόντρα σε έναν συνδυασμό που στην ουσία προέρχεται από τη δική του διοίκηση. Μάλιστα, όπως άφησε να εννοηθεί, τα τελευταία χρόνια, επειδή κάποια μέλη της διοίκησης είχαν αποφασίσει να διαφοροποιηθούν και να δημιουργήσουν δικό τους συνδυασμό, λειτουργούσαν ως… εσωτερική αντιπολίτευση μπλοκάροντας και ακυρώνοντας πρωτοβουλίες που ο ίδιος ήθελε να πάρει. Ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν για τις επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΘ τελικώς δεν έγιναν. Ή μάλλον αναβλήθηκαν, αφού -όπως διαβεβαίωσε χθες ο κ. Καπνοπώλης- θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα,  εφόσον η «Βιοτεχνική Συμμαχία», όπως είναι το όνομα του συνδυασμού, κερδίσει τις εκλογές. Αυτά συμβαίνουν -μεταξύ άλλων- όταν οι εκλογές γίνονται με τρία χρόνια καθυστέρηση σε σχέση με τον θεσμικό προγραμματισμό τους.   

Κόντρες στο ΕΕΘ

Ο προεκλογικός… πυρετός στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης καλά κρατεί. Δοθείσης, μάλιστα, ευκαιρίας οι υποψήφιοι για την προεδρία του Επιμελητηρίου, ασκούν κριτική στη σημερινή -και απερχόμενη- διοίκηση Ζορπίδη. Η μεγάλη καθυστέρηση των εκλογών είναι ένας από τους λόγους για να ξεσπάσουν αντεγκλήσεις, ακόμη και σχόλια για πλημμελή άσκηση καθηκόντων για τη διοίκηση, η οποία -όπως λένε- ασχολούνταν με τις φωτογραφήσεις με υπουργούς, περισσότερο, από ότι για την υλοποίηση  έργου προς όφελος του επαγγελματία.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλληλεγγύη Επαγγελματιών» Θεόδωρος Πανταλέων επέρριψε χθες σε συνάντηση με δημοσιογράφους ευθύνες στη διοίκηση Ζορπίδη, η οποία, όπως είπε, αναλώθηκε σε εσωτερικές έριδες την περίοδο του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνδυασμός του οποίου είναι επικεφαλής να στέλνει στα υπουργεία τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονταν από τα μέτρα και να απαντά στα τηλέφωνα των συναδέλφων – επαγγελματιών που αγωνιούσαν. Εν ολίγοις, όπως τόνισε, η αντιπολίτευση υποκατέστησε τη διοίκηση. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Το ζήτημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα, στη νέα θητεία για όποιον συνδυασμό ή… σύμπραξη συνδυασμών αναλάβουν το τιμόνι του ΕΕΘ.

Η επιστροφή Λεκάκη...

Μετά από μια ανάπαυλα περίπου ενός έτους ο Πέτρος Λεκάκης όπως όλα δείχνουν επιστρέφει σταδιακά στα κοινά. Ήδη από την προεκλογική περίοδο για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ άρχισε να επαναδραστηριοποιείται με εμφανίσεις και δημόσιες τοποθετήσεις υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκης, τον οποίο και υποστήριζε. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ο κ. Λεκάκης σχεδιάζει το επόμενο διάστημα να έχει και έναν δικό του χώρο στο κέντρο της πόλης προκειμένου να συναντά εκεί τους πολιτικούς του φίλους. Απ' όσο γνωρίζουμε η όποια επιστροφή του δεν θα έχει να κάνει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία και υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, αλλά με την κεντρική πολιτική σκηνή. Πάντως ο κ. Λεκάκης εκτός από το να παρακολουθεί στενά τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αρκετές ώρες απασχολείται στον τραπεζικό τομέα απ όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου