ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/10/24

Ωρα ΠαΣοΚ: Live οι εσωκομματικές εκλογές – 30.000 ψήφισαν μέχρι τις 10 π.μ.

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου προέδρου, με τα εκλογικά κέντρα να έχουν ανοίξει από τις 07:00 ώστε υποδεχθούν τα μέλη και τους φίλους του κινήματος. Δείτε εδώ όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Τα μηνύματα που φτάνουν στα επιτελεία των έξι υποψηφίων αρχηγών είναι ενθαρρυντικά, καθώς δείχνουν μεγάλη προσέλευση στις κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμμετοχή αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 35%, ενώ το 50% είναι νέα μέλη.


Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.


Διαμαντοπούλου: «Πάμε κάλπες για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠαΣοΚ»

Λίγο μετά τις 10.30 η Άννα Διαμαντοπούλου ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠαΣοΚ. Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος τόνισε μεταξύ άλλων: «Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠαΣοΚ. Ολοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες».


Γιαννακοπούλου: «Χιλιάδες πολίτες καλούνται να πάρουν το ΠαΣοΚ στα χέρια τους»

Στο Περιστέρι ψήφισε η Νάντια Γιαννακοπούλου και λίγο αργότερα ανέφερε: «Σήμερα είναι μια μεγάλη, ξεχωριστή μέρα για το ΠαΣοΚ. Χιλιάδες πολίτες καλούνται να πάρουν το ΠαΣοΚ στα χέρια τους. Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου να πάρουν το ΠαΣοΚ στα χέρια τους. Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία του ΠαΣοΚ, για μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα δυναμική αρχή προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές το ΠαΣοΚ να είναι η επόμενη κυβέρνηση».

ψήφισε το ιστορικό στέλεχος του ΠαΣοΚ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω πει ότι θα είναι πάνω από 300.000 αυτοί που θα ψηφίσουν σήμερα. Φοβάμαι ότι θα πέσω έξω γιατί θα είναι περισσότεροι. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός του ΠαΣοΚ είναι ξανά στο πόδι. Την άλλη Δευτέρα όποιος κι αν είναι πρόεδρος, το ΠαΣοΚ θα κάνει μια νέα αρχή. Ήμουν και είμαι στρατιώτης της παράταξης».


Κατρίνης: «Το ΠαΣοΚ επιστρέφει πρωταγωνιστικό, νικηφόρο»

Στον Πύργο της Ηλείας ψήφισε, γύρω στις 9 το πρωί, της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο. Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠαΣοΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας. Το ΠαΣοΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Αυξημένη κατά 35% η προσέλευση σε σχέση με το 2021

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι άνθρωποι της ΕΔΕΚΑΠ επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για αυξημένη συμμετοχή. Συγκεκριμένα, έως τις 09:10 είχαν ψηφίσει 21.000 άτομα, ενώ το ‘21 είχαν πάει 13.764


Περίπου στις 11πμ η ΕΔΕΚΑΠ θα κάνει την πρώτη επίσημη ανακοίνωση για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι το 2021 είχαν ψηφίσει συνολικά στον πρώτο γύρο 270 χιλιάδες.


Δούκας: «Αλλάζουμε το ΠαΣοΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα»

Περίπου στις 9 το πρωί της Κυριακής, ο Χάρης Δούκας πήγε για να ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50). «Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠαΣοΚ, για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις, κερδίζουμε την ελπίδα» ανέφερε μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου.

εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι κι υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος. Όλοι οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν ως αντίτιμο το ποσό των 3 ευρώ. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους για την ταυτοπροσωπία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ( π.χ δίπλωμα οδήγησης).


Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου , ‘Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.


Για να εκλεγεί νέος πρόεδρος απαιτείται να συγκεντρώσει το 50+1 των ψήφων κι αν δεν το καταφέρει τότε οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν σε β γύρο την επόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου.


Τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.


Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου