ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/4/14

Δέν είναι δεδομένη η επανεκλογή Χιονίδη - Διασπασμένη και διχασμένη η εκλογική βάση της ΝΔ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ

Η εκλογική μάχη για την διεκδίκηση του Δήμου Κατερίνης θα είναι μάλλον, προοιωνίζεται βαίνοντας πρός τίς κάλπες σφοδρή προσωπική μάχη, αναμέτρηση και αμφίρροπη, ουδείς δύναται να προεξοφλήσει οτι η απερχόμενη διοίκηση Σ.Χιονίδη εχει εξασφαλίσει...
ανετα την νίκη απο την πρώτη Κυριακή, καθώς ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας δεν εχει κινητοποιηθεί οπως αναμενόταν αποτελεσματικά γεγονός που οφείλεται στην πολυδιάσπαση, τό μούδιασμα και τήν αρνητική προδιάθεση της εκλογικής βάσης της συντηρητικής παράταξης, που σχετίζεται εν πολλοίς με την δυναμική κάθοδο τού Ν.Μακρίδη και διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, που δείχνει διατεθειμένος να παλέψει ανυποχώρητα και να φθάσει στόν δεύτερο γύρο, καθώς είναι κατά γενική ομολογία αφθαρτος άνθρωπος της αγοράς και προπαντός προσιτός,αυτοδιοικητικός νέας κοπής.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές κατά εγκυρες πληροφορίες δέν εχουν μέχρι τώρα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εκλογικής εκστρατείας του κΣ.Χιονίδη που εμφανίζεται δήθεν αχρωμάτιστος και υπερκομματικός, ηδη παρατηρούνται συμπεριφορές αδιαφορίας η ουδετερότητας, αλλωστε ο Κ.Κουκοδήμος εχει μάλλον συστρατευτεί με τόν, βασικό αντίπαλο του απερχόμενου γαλάζιου Δημάρχου, κ Ν.Μακρίδη που δεν είναι ακόμη αιχμηρός, ειναι η προσωπική εκτίμηση μου, ενω ο κ Δ.Χριστογιάννης εχει ριχθεί στήν μάχη διεκδίκησης της Αντιπεριφέρειας Πιερίας, οπου σαφές προβάδισμα μέχρι τώρα με βάση δημοσκοπικές μετρήσεις εχει η κ.Σ.Μαυρίδου.

Η εντύπωση και η παραπληροφόρηση που διαχέεται σκόπιμα από διάφορα κέντρα, αλλά και ΜΜΕ διόλου αντικειμενικά οτι ο κατεξοχήν συντηρητικός κΣ.Χιονίδης που θεωρεί οτι βρίσκεται σέ θέση ισχύος, με συμπεριφορά ενίοτε Λουδοβίκου, που εχει σιωπηρά αποδεχθεί ολα τα επαχθή μνημονιακά μέτρα που επληξαν καίρια την Τ.Α. και τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις χωρίς να αντιδράσει, που αναδεικνύει με τηλεοπτικούς μονολόγους τό πολυσήμαντο εργο του, εχει απόσταση ασφαλείας και θα κόψει πρώτος το νήμα απο την Κυριακή της 18ης Μαίου, δέν ανταποκρίνεται ουδόλως στην πραγματικότητα, αλλωστε η εκλογική δύναμη της ΝΔ εχει αισθητά υποχωρήσει, συρρικνωθεί.

Η διανομή του πλεονάσματος με αδικους αποκλεισμούς,η μή στήριξη εμπράκτως των ασθενέστερων που επλήγησαν απο την οικονομική πολιτική αυστηρής λιτότητας, και η ελλειψη κοινωνικής προστασίας ειναι παράγοντες που θα ενισχύσουν αντιμνημινιακούς η ανεξάρτητους Υποψηφίους, σημαντικό ρόλο θα παίξει λοιπόν ο κΧρ.Γιαννούλης που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, εχει αυξημένη διεισδυτικότητα σε κοινωνικές ομάδες λόγω στελέχωσης του Συνδυασμού και της ηπιότητας, μετριοπάθειας του πολιτικού λόγου του.

Αν ο κ Ν.Μακρίδης που βρίσκεται σε ανοδική πορεία διαθέτει ουσιαστικά επιχειρήματα, και στοιχεία στήν φαρέτρα του, που θα πλήξουν τήν αξιοπιστία του απερχόμενου Δημάρχου Κατερίνης, που μάλλον δεν εχει περπατήσει στα νεόδμητα πεζοδρόμια πάρκιγκ και θα αναδείξουν ανάγλυφα τα τρωτά σημεία του, την πραγματική κληρονομιά που μας αφήνει, την οικονομική κατάσταση και τις σοβαρές οικονομικές εκκρεμότητες που κληρονόμησε απο τον Καποδιστριακό αμαρτωλό, ελλειμματικό Δήμο Παραλίας, οπου υπήρξε βάσει ανδείξεων μάλλον κακή διαχείριση οπως φημολογείται, ενδεχομένως υπάρξει κλίμα πόλωσης και η προεκλογική αντιπαράθεση λάβει χαρακτήρα ντέρμπυ.

Δέν θα με εκπλήξει διόλου αν μέχρι πρότινος πολέμιοι και σφοδροί επικριτές του κΣ.Χιονίδη ανακοινώσουν την ύστατη στιγμή οτι συστρατεύονται μαζί του, αγνωστο εναντι ποιών πολιτικών η αλλων ανταλλαγμάτων.

Αυτό που με προβληματίζει ειναι οτι νέα στελέχη που μετέχουν στα ψηφοδέλτια δέν καταθέτουν στοιχειωδώς προτάσεις πέραν κοινότυπων προεκλογικών συνθημάτων, πυροτεχνημάτων και τετριμμένων ανακοινώσεων, η ενδεια στρατηγικής των επικεφαλής που υπάκουσαν πάλι σε κομματικά κελεύσματα για ψηφοθηρικές ανάγκες, ωστε να υπάρχει μέτρο σύγκρισης στους δημότες, ο κομματικός εναγκαλισμός και η απαράδεκτη κηδεμόνευση,ποδηγέτηση των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών από πολιτικούς οργανισμούς πλήρως αποκομμένους από την πραγματικότητα.

Με απογοητεύει οτι δέν λένε και δέν δεσμεύονται στόν κόσμο οι επικεφαλής των Συνδυασμών ξεκάθαρα ποιές συγκεκριμένες λύσεις προτείνουν για τα προβλήματα, πως θα εξασφαλισουν κονδύλια ,αν μετεκλογικά θα συνεργαστούν για το κοινό οφελος με αλλες δυνάμεις η παρατάξεις. 

Οτι ο κΧιονίδης που εχει κρυφή ατζέντα φοβούμαι, εμφανίζει μία εικονική πραγματικότητα για τήν πόλη μας και προσπαθεί με ανεδαφικές υποσχέσεις και αοριστίες για μείζονα θέματα αποκρύπτοντας την πραγματικότητα να παραπλανήσει τούς ψηφοφόρους.Δεν εχουμε δυστυχώς συμπεραίνω ακόμη στο 2014 αποβάλλει τόν αναχρονιστικό κομματαρχισμό,τήν ωμή και ανεπίτρεπτη κομματική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία, βλέπω ακόμη πρακτικές και κλισέ προηγούμενων δεκαετιών. 

Περιμένω διαφορετική προσέγγιση και επιχειρηματολογία, οι ασκοπες διενέξεις και διαμάχες δεν θα ωφελήσουν τον ψηφοφόρο που επιζητά ουσία και διάλογο.

Οραματίζομαι μία περισσότερο πράσινη,ανθρώπινη, λειτουργική και ηπια πόλη φιλική στόν επισκέπτη που σέβεται πρωτίστως τόν ανθρωπο και δέν προτάσσει και υπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα.

Επαναλαμβάνω διαφωνώ με τον προσωποπαγή τρόπο άσκησης της εξουσίας απο τον κ. Χιονίδη αυτό αντιμάχομαι, τον συγκεντρωτισμό, την υποβάθμιση του ΔΣ και τήν ανεπαρκή αξιοποίηση κονδυλίων πρός οφελος τών δημοτών, δεν μπορει να ξοδεύεις εν μέσω οικονομικής κρίσης 5,5 εκατ ευρώ για την αγορά της Πλατείας Ευκαρπίδη και να την εγκαταλείπεις κυριολεκτικά στην τύχη της, να φοβόμαστε να την διασχίσουμε, επικαλούμενος παιδαριωδώς ελλειψη χρημάτων, οικονομική στενότητα ,που φανερώνει τουλάχιστον προχειρότητα και αβελτηρία.

Θέλω Δήμαρχο που να δουλέψει για τήν πόλη του χωρίς ιδιοτέλεια και καιροσκοπισμούς,να θέλει να δώσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του για τήν ευνουχισμένη, σακατεμένη Τοπική Αυτοδοίκηση.

Θα εκτιμούσα αν ολοι ανεξαιρέτως οι κ.κ. Υποψήφιοι που διεκδικούν το δημαρχιακό αξίωμα κατέθεταν την κομματική τους ταυτότητα, κατήγγειλαν την μνημονιακή καταστροφική πολιτική, και εξέφραζαν ανοιχτά την κάθετη διαφωνία τους μέ την Κυβέρνηση υποτέλειας. 

Αλήθεια θα ψηφίσουμε λχ τον κΧιονίδη, στον οποιον ασκώ σκληρή αλλά καλόπιστη κριτική,οταν δεν εχει συνειδητοποιήσει οτι φτώχυνε η κοινωνία και δυσκολευεται ,δεν εφταιξε ενα κοινωνικό η δημοτικό ιατρείο, δεν στήριξε πολλύτεκνες οικογένειες που δεν ειχαν τα στοιχειώδη βιοπορισμού και αυτός ατάραχος συνομιλεί με παλιοκομματική νοοτροπία με την συντηρητική παράταξη και Κυβέρνηση Σαμαρά, συννενοείται μαζί της και υπακούει και μας αγνοεί παντελώς?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου