ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

24/4/14

"Οικολογία Αλληλεγγύη": Παρουσίαση προγράμματος και υποψηφίων για την Πιερία

Τους υποψήφιους και τις υποψήφιες αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους παρουσιάζει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος την... Παρασκευή 25.4.2014, στις 11 π.μ. στον κοινωνικό χώρο «Οικόπολις» στη Θεσσαλονίκη, οδός Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος.

«Στο ψηφοδέλτιο της Οικολογίας –Αλληλεγγύης αποτυπώνονται οι πολύχρονοι αγώνες για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής, της υγείας, του περιβάλλοντος, της διαφάνειας, του δημόσιου συμφέροντος, των συλλογικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας», τονίζει ο Μ. Τρεμόπουλος. «Καταθέτουμε ένα πλήρες πρόγραμμα, αξιοποιώντας την εμπειρία μας στην Αυτοδιοίκηση και στο Ευρωκοινοβούλιο, στοχεύοντας στην αειφόρο ανασυγκρότηση της Περιφέρειας και την ανακούφιση των πολιτών, ξεφεύγοντας από τη μέγγενη των μνημονιακών πολιτικών και προχωρώντας σε ουσιαστικές αλλαγές. Και ταυτόχρονα παρουσιάζουμε την ομάδα που μπορεί να τα εξασφαλίσει».

Υποψήφιος αντιπεριφειάρχης Πιερίας:

Ντελής Μιχάλης-Εκπαιδευτικός, στο 2ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Υποψήφιοι:

Ζουμπουλίδης Χρήστος – Δικηγόρος

Μπαρτζός Παναγιώτης - Λογιστής

Τι θέλουμε για την Πιερία:

-Αειφόρο ανάπτυξη του Ολύμπου, των Πιερίων και της ακτογραμμής των 100 χιλιομέτρων.
- Πράσινες θέσεις εργασίας και καταπολέμηση της ανεργίας.
-Αναδιάρθρωση της πρωτογενούς παραγωγής και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου και να ξαναζωντανέψει η τοπική αγροτική παραγωγή.
-Αναβάθμιση και καλύτερη οργάνωση της μυδοκαλλιέργειας.
-Στήριξη της ντόπιας βιοτεχνίας και βιομηχανίας για να αποκτήσει κουλτούρα καινοτομίας και ποιότητας, να είναι οικολογική και να δημιουργήσει θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας.
-Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, του οικοτουρισμού, του αγροτουρισμού, ανάδειξη των ιστορικών μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων (Δίον, Πύδνα, Μεθώνη), του Ολύμπου, των Πιερίων, των Αλυκών Κίτρους κ.α.
-Κατασκευή της 13 ΠΑΘΕ, που συνδέει την Πιερία με την Ελασσόνα.
-Άμεση λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού Λιτόχωρου και σε όλους τους οικισμούς.
-Μη λειτουργία των διοδίων Λεπτοκαρυάς της εθνικής οδού και κατάργηση των διοδίων Αιγινίου.-Εναλλακτική διαχείριση των σκουπιδιών.
-Κατασκευή βιοκλιματικών κτιρίων για το Μουσικό σχολείο και τα ειδικά σχολεία και κτιριακή συμπλήρωση του 3ου συγκροτήματος στην Κατερίνη. -Προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.
-Ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών και βιοκλιματική αρχιτεκτονική. -Ίδρυση και λειτουργία Βιοτεχνικών Πάρκων και Τεχνολογικού Πάρκου.
-Υπογραφή του ΠΔ επέκτασης των ορίων του Εθνικού Δρυμού και ολοκλήρωση των μελετών, του Σχεδίου Διαχείρισης και του κανονισμού λειτουργίας του
-Θεσμοθέτηση Εθνικού Πάρκου για την προστασία των υγροτόπων Ν. Αγαθούπολης –Μεθώνης –Αλυκών Κίτρους και Μακρύγιαλου.
-Όχι στην οικοπεδοποίηση του Καταφυγίου Άγριας Ζωής της περιοχής Αλυκών Κίτρους -Κορινού.
-Αειφόρος διαχείριση του νερού –όχι στην ιδιωτικοποίηση.
-Με το φράγμα της Μόρνας και το διυλιστήριο και μέσω διαδημοτικής επιχείρησης να υδροδοτηθεί η Β. Πιερία και τα χωριά της Κατερίνης. Μέρος του νερού να κατακρατηθεί σε μικρά φράγματα και λιμνοδεξαμενές για άρδευση.
-Δημιουργία αστικού Κέντρου Υγείας 24ωρης λειτουργίας. Στελέχωση με γιατρούς του Κέντρου Υγείας και του νοσοκομείου και λειτουργία μονάδας εντατικής θεραπείας.
-Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ανάπτυξης εναλλακτικού τουρισμού στη Β. Πιερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου