ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

25/10/14

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ : Καλώς ήρθατε στην κοιλάδα του Πεσαβάρ

Πρίν ακριβώς απο ένα μήνα είχαμε καταγγείλει την κατασκευάστρια εταιρία του αποχετευτικού έργου στα χωριά του πρώην δήμου Δίου για κακοτεχνίες και για αθέτηση τήρησης των όρων της σύμβασης καθώς και την αδιαφορία της νυν δημοτικής Αρχής και την απουσία ελέγχου απο μέρους της.
τρόπο! Μετά την χθεσινή νεροποντή η γύμνια του έργου φάνηκε και εκδηλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο. Το...

χωριό της Κονταριώτισσας είναι πλέον απροσπέλαστο και οι δρόμοι της είναι αδιάβατοι απο οποιοδήποτε μεταφορικό μέσον. Η καθίζηση που έχουν υποστεί οι δρόμοι είναι τέτοια που φανερώνει την προχειροδουλειά με την οποία σκεπάστηκαν τα αυλάκια των αγωγών.
Προκύπτουν λοιπόν τα κάτωθι ερωτήματα προς την κατασκευάστρια εταιρία.


1. Η σύμβαση προβλέπει 50cm άμμο απο κοίτη ποταμού ή απο σπαστήρα λατομείου για την κάλυψη του σωλήνα. Τηρείται αυτός ο όρος; ΟΧΙ, γιατί αντ'αυτού η πλήρωση γίνεται με χώμα-λούνι και αυτό όχι στο απαιτούμενο πάχος.
2. Η σύμβαση προβλέπει οτι το υλικό που βγαίνει απο την εκσκαφή πρέπει να κοσκινίζεται,να καθαρίζεται και να επανατοποθετείται δονιζόμενο ανα 50cm. Τηρείται αυτός ο όρος;ΟΧΙ, γιατί το υλικό εκσκαφής πέφτει αυτούσιο και ακοσκίνιστο στα αυλάκια, χωρίς δόνηση σε όλο το βάθος της εκσκαφής.


3. Η σύμβαση προβλέπει επίστρωση με 3Α χαλίκι σε βάθος 50cm στην τελευταία επιφανειακή στρώση με χρήση δονητή. Τηρείται αυτός ο όρος; ΟΧΙ, γιατί αντ'αυτού το χαλίκι κάλυψης είναι ελάχιστο και απάτητο με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή, όπως την χθεσινή, το χαλίκι να παρασύρεται και να δημιουργούνται οι "χαράδρες" που φαίνονται και στις φωτογραφίες.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται και η σημερινή διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου. Γιατί ενω γνωρίζει τις παραμέτρους της σύμβασης δεν κάνει κάτι για να σταματήσει την ασυδοσία αυτή; Για ένα τέτοιο "έργο" ζητάτε απο τους δημότες να είναι συνεπείς στις οφειλές τους και μάλιστα απειλήτε με διακοπή υδροδότησης; Ποιές είναι οι ευθύνες του επιβλέποντος μηχανικού του δήμου; Ποιές είναι οι ευθύνες του αντιδημάρχου τεχνικών έργων; Και τέλος ποιές είναι οι ευθύνες του ιδίου του δημάρχου που προΐσταται όλων;
Ξέρουμε οτι θα προσπαθήσετε να καλύψετε με μπαλώματα τις ζημιές που δημιουργήθηκαν και να κρύψετε τα σκουπίδια κάτω απο το χαλί, όμως οι κακοτεχνίες είναι τόσο μεγάλες που οτι και να κάνετε η επόμενη βροχή θα τα φέρει πάλι στην επιφάνεια.

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου