ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/10/14

Ο τζιχαντιστής που έπαιζε στην Άρσεναλ!


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την είδηση πως ένας πρώην ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων» εγκατέλειψε το άθλημα προκειμένου να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις των τζιχαντιστών και μάχεται στη Συρία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Gazzeta, εικάζεται πως ο Αμπού Ισά Αλ-Ανταλουσί που στο παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Πορτογαλία, προτού μεταπηδήσει στο Λονδίνο για λογαριασμό της Άρσεναλ και εδώ και δυο χρόνια, εγκατέλειψε την ομάδα του και πλέον διακρίνεται στα θέατρα των μαχών αντί για τους αγωνιστικούς χώρους.

Στο μήνυμα του ο Αμπού εμφανίζεται να φοράει μια μαύρη μάσκα και καλεί τους απανταχού μουσουλμάνους να ενταχθούν στους κόλπους του μουσουλμανικού κράτους. «Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε τα παιδιά σας από αυτά τα ζώα, από εκείνους τους βρώμικους ανθρώπους. Ο Αλλάχ λέει πως είναι τα χειρότερα πλάσματα. Έχουμε καταλάβει πολλές πόλεις εφαρμόζοντας την Σαρία».

Κι ενώ το μήνυμα ήταν στην Αγγλική γλώσσα, αλλά με εμφανή τα σημάδια πορτογαλικής προφοράς συνέχισε «Ποιος θα διδάξει τα παιδιά σας; Εάν έχετε παιδιά σε δυτικές χώρες μπορεί να γίνουν ομοφυλόφιλοι, διακινητές ναρκωτικών ακόμη και παιδόφιλοι».

Μέλος του ISIS, μίλησε για την σχέση του Αμπού με τον Ρονάλντο και την Άρσεναλ αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του. Επίσης Ρωσική ιστοσελίδα, επιβεβαιώνει τις φήμες και ισχυρίζεται πως εγκατέλειψε την Άρσεναλ γιατί δεν μπορούσε να προσαρμοστεί στον δυτικό τρόπο ζωής.



Άνθρωποι της Άρσεναλ προχώρησαν σε έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί των μελών του ISIS. “Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποιος είναι από τα videos και δεν υπάρχει με το συγκεκριμένο όνομα ( Αμπού Ισά Αλ-Ανταλουσί) καταχωρημένος στα μητρώα του συλλόγου” σχολίασε υπάλληλος της αγγλικής ομάδας. Kάποιοι εσφαλμένα δημοσιοποίησαν το όνομα του Λασανά Ντιαρά, αναγκάζοντας τον 29χρονο μέσο να προβεί σε διάψευση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο το άθλημα του ποδοσφαίρου εμπλέκεται με μια παρόμοια είδηση κι αν αυτή την φορά τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα δεν ισχύει το ίδιο με τον Νιζάρ Τραμπελσί που έκανε καριέρα στη Γερμανία σε συλλόγους όπως η Φορτούνα Ντίσελντορφ και η Βουπερτάλερ.

Ο 44χρονος Τυνήσιος είχε εμπλοκή σε επιχειρησιακά ζητήματα της Αλ-Κάιντα και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση καθώς σχεδίαζε μεταξύ άλλων τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου