ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/12/14

Στο επίκεντρο της συζήτησης αλλά και της αντιπαράθεσης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου, βρέθηκε το προ ημερησίας θέμα σχετικά με την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητρόπολης, με το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Γιαννούλης αφού ανέφερε πως τέτοιες πρωτοβουλίες δεν πρέπει να γίνονται επιλεκτικά και μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά όλο το χρόνο, ζήτησε την ενίσχυση και των υπολοίπων κοινωνικών δομών που προσφέρουν στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.
Μάλιστα, πρότεινε να διατεθεί το ποσό των 2.000 ευρώ από το δήμο στο χαριστικό παζάρι για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αγωνιστές Κούρδους στο Κομπάνι που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στον πεζόδρομο, δίπλα από την πλατεία Ελευθερίας και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Προστασίας Παιδιών Βενιαμίν, την Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης, το Δίκτυο Ανταλλαγών & Αλληλεγγύης Πιερίας, την Οικολογική Ομάδα « Μητέρα Γη» και την Πρωτοβουλία του Πέλεκα. Η πρόταση του ωστόσο δεν έγινε δεκτή από το συμβούλιο. Επιπλέον, ο κ. Γιαννούλης ανέφερε πως η ενίσχυση των πολιτών του δήμου θα έπρεπε να είναι ευθύνη και πρωτοβουλία του ίδιου του δήμου.



«Το να δώσεις ένα πιάτο φαϊ δε λύνει το πρόβλημα», ανέφερε ο κ. Ανανιάδης δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Λαική Συσπείρωση επί του θέματος, προσθέτοντας πως έχει χαθεί η έννοια της αλληλεγγύης.



Απαντώντας, ο δημοτικός σύμβουλος της διοίκησης Νίκος Παπαζιώγας, ανέφερε πως η εκκλησία αποτελεί έναν φορέα που εκτελεί το έργο των συσσιτίων διαχρονικά, έχοντας ένα οργανωμένο δίκτυο και προσφέροντας βοήθεια σε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη.





Μεταξύ άλλων, τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης περιελάμβαναν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2014, τις αποδοχές χρηματοδοτήσεων, τη λήψη απόφασης για καθιέρωση εξαιρέσεων από την εφαρμογή της πενθήμερης εργασίας με λειτουργία σε 24ωρη – 12ωρη βάση διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την έγκριση πίστωσης για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.



Όσον αφορά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αντιδράσεις υπήρξαν για το «συμβολικό» πόσο των 1500 ευρώ, που εγκρίθηκε για την εμφάνισή του συγκροτήματος «Εκμέκ», στην κεντρική πλατεία της πόλης την περασμένη Πέμπτη, από τον δημοτικό σύμβουλο της «Νέας Εποχής» κ. Αμοιρίδη ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι το συγκεκριμένο ποσό, μόνο συμβολικό δεν είναι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου