ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

18/12/14

Μαθητικό παζάρι αγάπης από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης

Τα έσοδα από το Bazaar των μαθητών, προορίζονται για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμμαθητών τους, ενώ όπως δηλώνουν οι δημιουργοί-μαθητές «ο κόπος τους ανταμείβεται με τα χαμόγελα όσων βοηθούν»
Συνεχίζουν, για 5η συνεχόμενη χρονιά, οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, τη διεξαγωγή χριστουγεννιάτικου παζαριού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο προαύλιο του σχολείου το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, για το έτος 2014. Οι μαθητές έστησαν τους πάγκους τους, με δημιουργίες που εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν οι ίδιοι με σκοπό να τις διαθέσουν προς πώληση για την ενίσχυση οικογενειών συμμαθητών τους οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Εκτός από κατασκευές, στους πάγκους οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να βρουν ακόμη και σπιτικά γλυκά…

Για την πρωτοβουλία των μαθητών, μίλησε η εμπνεύστρια της εκδήλωσης Θεολόγος κ. Ζαχαριάδου, επισημαίνοντας πως κάθε χρόνο τα παιδιά συμμετέχουν με ιδιαίτερη χαρά στην προσπάθεια, η οποία είναι αποτέλεσμα δουλειάς πολλών μηνών. «Οι μαθητές δραστηριοποιούνται ακόμα και το καλοκαίρι για την κατασκευή των έργων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την προσπάθεια των μαθητών, στηρίζουν ενεργά και οι γονείς τους, αγοράζοντας τα αντικείμενα και ενισχύοντας το έργο των παιδιών τους. Με τα χρήματα το σχολείο εκδίδει δωροεπιταγές και καλύπτει ανάγκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και, όποια άλλη ανάγκη προκύψει για τους μαθητές του σχολείου, εξηγεί η κ. Ζαχαριάδου. Ταυτόχρονα το κάθε παζάρι χρηματοδοτεί το επόμενο. Για την πραγματοποίηση και του φετινού παζαριού η κ. Ζαχαριάδου αναφέρει πως είχε την αμέριστη συμπαράσταση της διευθύντριας του σχολείου, κ. Πιτσάβα, καθώς και τη βοήθεια της καθηγήτρια καλλιτεχνικών κ. Ράλλη, της υποδιευθύντριας κ. Φλουρή, των κ. Ηρακλείδη και Μελιοπούλου, αλλά και γενικά όλων των συνάδελφών της.

Οι στόχοι της συγκεκριμένης δράσης είναι παιδαγωγικοί, αφού προάγει τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών, την ανακάλυψη των χαρισμάτων τους, την αλληλεγγύη, αλλά και την προσφορά έργου για το συνάνθρωπό τους.

Συγκινημένη η κ. Ζαχαριάδου καταλήγει πως «οι έφηβοι έχουν βαθειά αισθήματα ανθρωπιάς, σε μια εποχή έντονης ενασχόλησης με την τεχνολογία και επιστέγασμα όλων είναι η πίστη στο Θεό, η αγάπη και η προσφορά στο συνάνθρωπο, χωρίς κομπασμό».

Οι μαθήτριες του 4ου Γυμνασίου, Μικαέλα Καζατζή- Γότσου και Παναγιώτα Ζιάλτου, που συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση της εκδήλωσης εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια, αφού όπως υπογράμμισαν «το όλο εγχείρημα γίνεται από την ψυχή τους» και ο κόπος τους ανταμείβεται στα χαμόγελα των συμμαθητών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου