ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/3/15

Το θέατρο δρόμου Dromocósmicas παρουσιάζει στο χώρο του θεάτρου «ΠΗΓΑΣΟΣ» την Παράσταση «Muamba»

Σάββατο  14  Μαρτίου: 20:00’
Κυριακή   15  Μαρτίου:   12:00’(μεσημέρι)


Μία διαδραστική παράσταση/performance με στοιχεία κλόουν, μιμικής, θεάτρου δρόμου, σωματικού θεάτρου, ακροβατικών, μουσικής, μαγικών και χορού.
Μέσα από την εξέλιξη της δράσης, και τη συμμετοχή του κοινού, συχνά οι ρόλοι του “αφηγητή” και του “κλόουν” αλλάζουν και η MUAMBA μεταμορφώνεται σε μία πραγματική γιορτή. Μία μαγική θεατρική δράση, που απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας και ...

καταφέρνει μέσα από το έξυπνο χιούμορ και τη ζωντάνια της να παρασύρει και τους μεγάλους στην ατμόσφαιρα των παλιών παραδοσιακών μικρών περιπλανώμενων ΤΣΙΡΚΟ.

Το MUAMBA πρωτοπαίχτηκε το Νοέμβριο του 2010 στο 1ο φεστιβάλ “do Nariz Vermelho” , στη Lodrina της Βραζιλίας.
Το 2012 κέρδισε το βραβείο του πολιτιστικού κέντρου “Banco do Nordeste do Brasil” .
Έως τώρα η παράσταση έχει παρουσιαστεί στις παρακάτω χώρες:
Βραζιλία, Ιταλία, Ελλάδα, Αγγλία, Ελβετία, Τουρκία, Σκόπια, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο.

Οι Dromocósmicas βραβεύτηκαν με το
-Funarte Artes na Rua ( Κρατικό βραβείο για της τέχνες του δρόμου, Βραζιλία), 2013 και με το
-Arte Retirante- Banco do nordeste do Brasil (Τραπεζικό Βραβείο για την περιπλανώμενη τέχνη), 2012

Σενάριο-σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια-φωτισμός-μουσική:
Camilla Bombardini, Byron Skouris

www.dromocosmicas.com
https://www.youtube.com/watch?v=aFx0bmlbHzM&list=PLRzyKGCGIjAX5SCMoabs3SozloXIRTCjY

https://www.youtube.com/watch?v=omDd5e-udck

Οι Dromocósmicas είναι ένας πλανόδιος θίασος που δημιουργήθηκε το 2009.

Στόχος της ομάδας είναι κάνει γνωστό το θέατρο δρόμου ως φορέα πολιτισμού και τρόπου ζωής. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε μία διαρκή έρευνα και αναζήτηση τεχνικών που αφορούν στην τέχνη των κλόουν και την Commedia dell' Arte.
Έχουν υπάρξει εισηγητές βιωματικών σεμιναρίων σε διάφορες χώρες του κόσμου, με θέματα σχετικά με το θέατρο δρόμου, την Commedia dell'Arte, το σωματικό θέατρο και το θέατρο-τσίρκο για παιδιά.
Δουλειές τους παρουσιάζονται σε φεστιβάλ, θέατρα, πολιτιστικά κέντρα, εργαστήρια σπουδών, δρόμους, πάρκα, πλατείες, κατασκηνώσεις και σχολεία. Από το 2013 έδρα της ομάδας είναι Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν στην παιδική παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Οι τρεις σωματοφύλακες» σε σκηνοθεσία του Γ. Βούρου, ενώ παράλληλα συνεργάστηκαν με το θεατρικό εργαστήρι «Ντουέντε», και την ONG «Σχεδία στην πόλη» με σεμινάρια θεάτρου, κλόουν, ξυλοπόδαρα για μικρούς και μεγάλους.

Byron Skouris:
Γεννήθηκε το 1982 στην Λοντρίνα της Βραζιλίας. Σπούδασε τσίρκο το 1998 στο Espaco Circoluz και θέατρο στο πανεπιστήμιο της Λοντρίνα (2000-2004). Το 2006 πήγε στη Βενετία και σπούδασε Commedia dell'Arte για δύο χρόνια στο Ινστιτούτο Icai. Ανέπτυξε τη δουλειά του επάνω στους κλόουν, το τσίρκο και το θέατρο δρόμου. Έλαβε μέρος σε περισσότερες από 15 θεατρικές παραστάσεις συνεργαζόμενος με διάφορες ομάδες. Το 2008 ίδρυσε μαζί με την Camilla Bombardini την περιπλανώμενη ομάδα θεάτρου DROMOCOSMICAS. Η ομάδα έχει δώσει παραστάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με θεατρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο.

Camilla Bombardini:
Γεννήθηκε στην Βιτσέντσα της Ιταλίας το 1983. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών A.Martini το 2002 και εργάστηκε ως ζωγράφος-σκιτσογράφος σε εικονογράφηση βιβλίων. Στη Βενετία σπούδασε Ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο Ca' Foscari (2002-2006) και θέατρο και Commedia dell'Arte (2006,2007). Από το 2005 συνεργάστηκε με θεατρικές ομάδες ως ηθοποιός, δασκάλα και χορογράφος. Συμμετείχε στη Biennale της Βενετίας (2007), σε θεατρικές παραστάσεις για παιδιά στο Teatro Stabile “la Piccionaia” στη Βιτσέντσα (2008-2009), στην θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία του Mamadou Dioume στη Ρώμη με την ομάδα «la malanotte”, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με
την περιπλανώμενη ομάδα από την Ολλανδία «Azart: το πλοίο των τρελών». Το 2008 ίδρυσε με τον Byron Skouris την περιπλανώμενη ομάδα θεάτρου DROMOCÓSMICAS. Η ομάδα έχει δώσει παραστάσεις σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ παράλληλα έχει συνεργαστεί με θιάσους σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου