ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

30/7/15

Προς κ. Χάρη, κ. Μπέττυ και σε άλλα παιδιά

(Είναι ο Οπορτουνισμός ηλίθιε)

“Οπορτουνισμός είναι η διείσδυση της αστικής ιδεολογίας στο εργατικό κίνημα”.

Ο οπορτουνιστής απ' την ίδια του τη φύση, αποφεύγει πάντα να θέτει ένα ζήτημα συγκεκριμένα και σταράτα, αναζητά τη συνισταμένη, στριφογυρίζει σαν φίδι ανάμεσα σε δυο απόψεις που αλληλοαποκλείονται προσπαθώντας να είναι σύμφωνος και με τις δυο, τις διαφωνίες του τις συνοψίζει σε μικροτροποποιήσεις, αμφιβολίες, αθώους κι ευσεβείς πόθους κλπ.
Καταρχάς, η...

επιλογή από το λαό (και το έθνος) αυτών που θα τον εκπροσωπήσουν, στην ελληνική Βουλή, γίνεται μέσα από τις εκλογές, με βάση τη δράση και τα λεγόμενα του κάθε υποψήφιου μέχρι τις εκλογές, καθώς και με βάση το κυβερνητικό πρόγραμμα, και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος με το οποίο ο υποψήφιος κατεβαίνει στις εκλογές.
Κατά συνέπεια, και επειδή μέχρι να γίνουν ξανά εκλογές, δεν μπορεί να ανακληθεί κανένας από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού στη Βουλή, οι εκλεγμένοι από το λαό Βουλευτές πρέπει να τηρούν απαράβατα, τις αρχές και τις δεσμεύσεις με βάση τις οποίες πήραν από το λαό την ψήφο και με αυτή την εντολή εκπροσώπησής του στη Βουλή.
Όταν το κόμμα στο οποίο ανήκει ένας Βουλευτής, έχει αλλάξει πλήρως, τις αρχές και τις θέσεις που είχε προεκλογικά, ο Βουλευτής είναι υποχρεωμένος, να τιμήσει τον λαό που τον εμπιστεύθηκε και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα πιστεύω αυτών που τον ψήφισαν, και να μην παρεκκλίνει από την προεκλογική του στάση και τις αρχές του.
Επιπλέον η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει ένας Βουλευτής στην κυβέρνηση, τον δεσμεύει να τη στηρίζει στο νομοθετικό της έργο και στις πολιτικές της αποφάσεις, αλλά μόνο όταν αυτά είναι σύμφωνα τουλάχιστον με τις προγραμματικές δηλώσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα που υπέβαλε στη Βουλή ώστε να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης από τους Βουλευτές.
Εάν με τη στάση και τη θέση σας ενεργήσατε σύμφωνα με τα παραπάνω, που είναι νόμιμα, συνταγματικά και ηθικά, τότε είστε άξιος επαίνου και συγχαρητηρίων που μέσα από δυσκολίες και πιέσεις, διλλήματα και εκβιασμούς πράξατε το αυτονόητο.
Εάν όμως, δεν ενεργήσατε σύμφωνα με τα παραπάνω, αλλά αντίθετα με όλα αυτά, τότε, καμιά δικαιολογία δεν είναι ικανή να σταθεί, απέναντι στο λαό που σας εμπιστεύθηκε, στο Σύνταγμα και στην κοινή ηθική και τούτο διότι κανένας δεν σας διόρισε οιονεί σωτήρα, ούτε είχατε καμιά εξουσιοδότηση, να παίρνετε όποια απόφαση κρίνετε εσείς σωστή, για το καλό του λαού και του τόπου, τη στιγμή μάλιστα που τέτοια απόφαση είναι τελείως αντίθετη από την αρχική εντολή που λάβατε, και ως Βουλευτής εσείς προσωπικά, αλλά και ως κυβέρνηση.
Η νέα κατάσταση, και οι εκβιασμοί που επικαλείστε και άλλα τέτοια, δεν αποτελούν επίσης δικαιολογία διότι ξέρατε (ή οφείλατε να ξέρετε) ότι δεν πηγαίνατε για εκδρομή, στο «λάκκο των λεόντων», μάλιστα προεκλογικά και μέχρι και λίγο μετά τις εκλογές σε σχετικές ερωτήσεις για την περίπτωση αποτυχίας του προγράμματος σας ή των διαπραγματεύσεων διαβεβαιώνατε σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.
Ακόμα και μια βδομάδα πριν το δημοψήφισμα παρωδία, στο οποίο ζητούσατε την ισχυρή στήριξη του λαού, διαβεβαιώνατε μέσα στη Βουλή (το κόμμα σας δια στόματος του πρωθυπουργού) ότι δεν πρόκειται να φέρετε και να ψηφίσετε μνημόνιο.
Εάν παρόλα αυτά, εξακολουθείτε να πιστεύετε, ότι εκπροσωπήσατε σωστά το λαό και το έθνος, αρκεί να σκεφτείτε ότι έτερος Βουλευτής, του νομού μας και του ίδιου με σας κόμματος, τήρησε άλλη στάση, και καταψήφισε τα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα. Δεχόμενοι ότι και αυτός έπραξε το σωστό για το καλό του λαού και του τόπου, εκπροσωπώντας τον λαό που τον ψήφισε, τότε κάτι δεν πάει καλά.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι έχοντας ο κάθε ψηφοφόρος του νομού μας, τη δυνατότητα να βάζει δύο σταυρούς στις εκλογές, αυτομάτως ένας ψηφοφόρος που ψήφισε εσάς και τον συνάδελφό σας, εκπροσωπείται ταυτοχρόνως από δύο Βουλευτές που έχουν για το καλό το δικό του και του τόπου διαφορετική (αν όχι αντίθετη) άποψη.
Επειδή λοιπόν τα πράγματα μπερδεύονται, και για να μη χρειαστεί είτε οι ψηφοφόροι σας είτε εσείς, να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες, μείνετε πιστοί σε αυτά για τα οποία ζητήσατε (και πήρατε) την ψήφο των συμπολιτών σας.
Δεν γίνεται να σώζεται τώρα τη χώρα και το λαό της εφαρμόζοντας (μετά από εκβιασμό) μια πολιτική που αφενός, δεν την πιστεύετε και αφετέρου, την πολεμούσατε ως καταστροφική και μη ρεαλιστική μέχρι δύο βδομάδες, πριν την ψήφιση των μέτρων, που αυτή επιβάλει.
Και ποιος σας είπε ότι έχετε δικαίωμα, να υποκύψετε σε οποιονδήποτε εκβιασμό στο όνομα μάλιστα του ελληνικού λαού. Και από πού προκύπτει ότι ο εκβιαστής επιβάλει μέτρα, που θα σώσουν τον εκβιαζόμενο, (αλλιώς δεν είναι εκβιαστής, εάν το τελικό προϊόν του εκβιασμού, αποβεί προς όφελος του εκβιαζόμενου).
Και τελικά ποια ήταν η αντιπρόταση η δική σας στους εκβιαστές εταίρους, και γιατί ντε και καλά θα πρέπει ο ελληνικός λαός να έχει εταίρους που τον εκβιάζουν για να τον σώσουν.
Αποτάξτε και ξορκίστε τον οπορτουνισμό, και πείτε σταράτα και καθαρά την αλήθεια στο λαό, εάν τον έχετε μαζί σας δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα ούτε να απολογηθείτε σε κανέναν.
Κανένας δεν μπορεί να σας κατηγορήσει εάν μείνετε πιστός σε αυτά που λέγατε και κάνατε πριν τις εκλογές, και εσείς και το κόμμα σας, δεν είναι και τόσο δύσκολο, ή μήπως είναι. Και αν είναι να μας το πείτε πρώτα και μετά θα δούμε εμείς πως και ποιος θα μας σώσει.
Τώρα πλέον μάθαμε και όσοι δεν έμαθαν δεν έχουν καμιά απολύτως δικαιολογία.

Λέγων τ’ αληθές ου σφαλεί ποτέ. (Σοφοκλής)

Κωστής Τελλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου