ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

1/9/15

Τι λέει το πορτοφόλι σας για το χαρακτήρα σας

Έχετε ρίξει τελευταία μια ματιά στο πορτοφόλι σας; Είναι γεμάτο από τσαλακωμένες αποδείξεις, πιστωτικές κάρτες, κάρτες διάφορων καταστημάτων ή ότι άλλο μπορεί να χωρέσει σε αυτό; Τότε δεν θα πρέπει να σας εκπλήττει το γεγονός ότι

υπάρχει πρόβλημα με τα οικονομικά σας.
Ειδικοί λένε, ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε το πορτοφόλι μας και τα χρήματα μέσα σε αυτό, είναι ένα άμεσο μήνυμα για το πώς λειτουργούμε οικονομικά. Αν δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στα χρήματα μας και τον τρόπο που οργανώνουμε το πορτοφόλι μας, τόσο πιο οργανωμένοι και υπεύθυνοι θα είμαστε στα οικονομικά μας.

Καθαρίστε την ακαταστασία
Να ελέγχετε το πορτοφόλι σας μία φορά την εβδομάδα – ή τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Αδειάστε το από άχρηστες αποδείξεις. Ευκαιρία άλλωστε να δείτε και πόσο λεφτά χαλάσατε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οποία απόδειξη είναι χρήσιμη την αποθηκεύετε σε ένα κουτί στη ντουλάπα σας, όποια είναι άχρηστη απλά την πετάτε στα σκουπίδια.

Να έχετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα.
Έχετε πάντα μαζί σας την ταυτότητα, το δίπλωμα οδήγησης, την κάρτα ΜΜΜ, την κάρτα γυμναστηρίου, την κάρτα από το καφέ της γειτονιάς, τις κάρτες από καμιά δεκαριά καταστήματα ρούχων. Αλήθεια, στην καθημερινότητα σας χρειάζεστε όλα αυτά; Αναθεωρήστε και πετάξτε ότι δεν σας είναι απαραίτητο.

Πιστωτικές κάρτες
Κρατήστε μόνο μια χρεωστική κάρτα και μια πιστωτική. Αν έχετε παραπάνω από μια πιστωτική κάρτα στην κατοχή σας επιλέξτε να έχετε πάνω σας αυτή που έχει μικρότερο όριο, καλύτερο σύστημα εκπτώσεων και φυσικά μικρότερο επιτόκιο.
Η χρήση της πιστωτικής είναι από τους ευκολότερους και πιο επικίνδυνους τρόπους να αποκτήσουμε χρέος. Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά πώς αποκτούμε όλο και περισσότερες, ή πότε και πως αλλάζουν τα επιτόκια τους. Το καλύτερο θα ήταν να τις κόψουμε αμέσως. Αν όμως θέλουμε να έχουμε πιστωτική, κρατάμε μόνο μία για έκτακτες ανάγκες.

Να έχετε μαζί σας λίγα χρήματα.
Και μόνο η ιδέα να χάσετε το πορτοφόλι σας ενώ έχει μέσα έστω και 50 ευρώ είναι τρομακτική. Να κουβαλάτε τόσα χρήματα μαζί σας όσα σας χρειάζονται για να περάσετε την ημέρα.

Εκμεταλλευτείτε το κινητό σας.
Σίγουρα θα αναρωτιέστε: «ωραία ας μην έχω μαζί μου την κάρτα του καταστήματος που μου δίνει 20% έκπτωση, αλλά αν τύχει και περάσω από εκεί και αγοράσω κάτι, γιατί να χάσω την έκπτωση;» Ένας εύκολος τρόπος για να έχουμε πάντα μαζί μας τα πράγματα που πιθανολογούμε ότι μας χρειάζονται, από τον αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αφμ, ΑΜΚΑ, τους αριθμούς διάφορων καρτών, είναι το κινητό. Βγάλτε φωτογραφίες ή αντιγράψτε τους αριθμούς σε ένα αρχείο. Προσοχή φυσικά να τα αποθηκεύετε σε ασφαλές μέρος στο κινητό που θα απαιτεί κωδικό πρόσβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου