ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/2/16

Σε πόλο έλξης για τον τουρισμό κρουαζιέρας εξελίσσεται η Καβάλα, σύμφωνα με έρευνα της Interview - Το 72% δηλώνει πρόθυμο να επανεπισκεφθεί την πόλη...(ΦΥΣΙΚΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΥΜΠΟ, ΠΙΕΡΙΑ, ΔΙΟΝ, 80 ΧΛΜ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ....)

Απόλυτα ικανοποιημένοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (88%), δηλώνουν οι τουρίστες κρουαζιέρας που καταφθάνουν στην πόλη της Καβάλας, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Interview για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας, το διάστημα 29/9 - 1/10, κατά την άφιξη δύο κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης.
Μάλιστα, το 72% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε πρόθυμο να επισκεφθεί εκ νέου την πόλη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί την Καβάλα εξίσου ενδιαφέρον προορισμό με τους υπόλοιπους, ενώ σημαντικό είναι το ποσοστό που βρήκε την πόλη ως την πιο ενδιαφέρουσα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του (18%). Μόλις το 12% δεν εντυπωσιάστηκε από τον προορισμό.
Παράλληλα, οι 201 τουρίστες κρουαζιέρας που συμμετείχαν στην έρευνα, επί το πλείστον πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών, έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την ευγένεια των ανθρώπων της πόλης κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτήν (83%), ενώ το 87% των ερωτηθέντων έκανε λόγο για μία πόλη καθαρή και περιποιημένη. Μάλιστα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (72%), οι ερωτηθέντες τόνισαν πως θα την επισκέπτονταν εκ νέου.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση στους τουρίστες προκάλεσε η γραφική ομορφιά της Καβάλας και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής, τη στιγμή που «χωλαίνουν» οι επιλογές εστίασης (13%) και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (7%).

Το 90% εξ αυτών επισκέφθηκαν για πρώτη φορά την Καβάλα. Το 10% είχε βρεθεί στην πόλη κατά το παρελθόν, είχε ευρωπαϊκή προέλευση (Γερμανία, Γαλλία κλπ). Ακόμη, το 26% δεν είχε καμία ενημέρωση για το τι θα δει ή πού θα πάει στην περιοχή, ενώ η κατά κεφαλήν δαπάνη κατά τη διάρκεια της παραμονής ανήλθε στα 35 ευρώ.


Πηγή: http://voria.gr/article/magnitizi-tous-touristes-krouazieras-i-kavala---ta-evrimata-erevnas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου