ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/6/16

Στην ιστορία θα μείνει το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης τόσο για την οχλαγωγία που επικράτησε όσο και για την απόφαση που πάρθηκε, με ψήφους της συμπολίτευσης, για την υλοποίηση του έργου "Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη θέση "Πέντε Πύργοι"" αψηφώντας τις φωνές της τοπικής κοινωνίας.

Δύσκολη η χθεσινή βραδιά για το δημοτικό συμβούλιο με την αντιπολίτευση σύσσωμη να δίνει μάχη κατά της δημιουργίας Αιολικού Πάρκου στη Μηλιά. Το θέμα, 63ο στη σειρά, εισηγήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Θεοδώρου, ενώ ο Δήμαρχος που προσήλθε σχεδόν στο τέλος της συνεδρίασης δεν έλαβε το λόγο.

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση

Η Αντιπολίτευση του Δήμου ήταν αντίθετη με την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού με βασικό ισχυρισμό ότι θα καταστραφούν τα Πιέρια Όρη.
Επίσης, η Αντιπολίτευση επικαλέστηκε προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, δυο μήνες πριν από τις εκλογές τού 2014, όπου το Δ.Σ. ομόφωνα απέρριψε, ουσιαστικά, την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στα Πιέρια. Επί της εισήγησης του θέματος, από την πλευρά τής Αντιπολίτευσης, τοποθετήθηκαν οι κύριοι Κυριακίδης, Μακρίδης και Μπάμπης Παπαδόπουλος, όπως επίσης και η κ. Αρβανίτη.
Κι ενώ απουσίαζε ο Δήμαρχος (ήρθε προς το τέλος τής συζήτησης του θέματος), ο εισηγητής τής Πλειοψηφίας, Γενικός Γραμματέας τού Δήμου Κατερίνης, Χρυσοβαλάντης Θεοδώρου, απαντώντας στο ζήτημα που έθεσε η Αντιπολίτευση (απόφαση 2014), είπε ότι σήμερα υπάρχουν νέες εξελίξεις και ότι η όλη υπόθεση έρχεται υπό διαφορετικές συνθήκες και υπό διαφορετική μορφή για συζήτηση ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η άποψη της Πλειοψηφίας
Από την πλευρά τής Πλειοψηφίας υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, ότι το έργο είναι νόμιμο και ότι θα συμβάλλει στις εναλλακτικές μορφές ηλεκτρικής ενέργειας η οποία σήμερα, όπως είπε ο Αντιδήμαρχος κ. Βαϊνάς, παράγεται με καύση λιγνίτη (στην Κοζάνη) και καταστρέφεται το περιβάλλον. Υπέρ τής ψήφισης του θέματος τάχθηκε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Τάκης Λεμονόπουλος αλλά και ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ντούρος.
Επίσης, στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας ανέφερε ότι υπάρχουν θετικές και αρνητικές απόψεις μεταξύ των κατοίκων τής περιοχής και τόνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, επειδή ακριβώς το θέμα δεν έφτασε εκεί και επομένως δεν πραγματοποιήθηκε σχετική συνεδρίαση.

Οχλαγωγία
Η οχλαγωγία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης προκλήθηκε από κατοίκους της περιοχής, αλλά όχι μόνο, οι οποίοι, τις περισσότερες φορές, δεν άφηναν τους Δημοτικούς Συμβούλους της Πλειοψηφίας, κυρίως, να μιλήσουν. Σε κάποια στιγμή όπου τοποθετούνταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Μπάμπης Παπαδόπουλος, έγινε τόσο μεγάλη φασαρία ώστε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αθανάσιος Λιακόπουλος διέκοψε τη συνεδρίαση η οποία συνεχίστηκε μετά από 15 λεπτά περίπου.
Η συνέχιση της συνεδρίασης έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος συνέχισε και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του. Ακολούθησε όμως νέα οχλοβοή με πρωταγωνιστές κάποιους κατοίκους αλλά και Δημοτικούς Συμβούλους τής Αντιπολίτευσης οι οποίοι ζητούσαν να τοποθετηθεί ο Δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο κ. Χιονίδης δεν ζήτησε τον λόγο, οπότε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λιακόπουλος ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συζήτηση του θέματος και είπε ότι αρχίζει η ψηφοφορία.
Συναίνεση κατά πλειοψηφία – Εκτόξευση απειλών
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, να συναινέσει «για την έκταση επέμβασης του έργου "Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας" στη θέση ‘Πέντε Πύργοι’» στα Πιέρια Όρη.
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, λίγα λεπτά αργότερα, η φασαρία συνεχιζόταν στην αίθουσα και στον διάδρομο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της οχλαγωγίας, ακούστηκαν έως και απειλές μεταξύ κατοίκων και Δημοτικών Συμβούλων της Πλειοψηφίας.

Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός
http://www.epirroes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου