ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

31/7/16

Πλαστά 200ευρα και 50ευρα στις αγορές της Β. Ε

Έξαρση παρουσιάζουν τα περιστατικά κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία προωθούνται μέσω Βουλγαρίας και Αλβανίας σε μικρές τοπικές αγορές της ελληνικής επικράτειας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό κυκλώματα παραχάραξης από τη Βουλγαρία έχουν εισαγάγει ποσότητες πλαστών χαρτονομισμάτων, κυρίως των 50 και 200 ευρώ.Οι δύο πρόσφατες περιπτώσεις που κατέγραψε η αστυνομία ήταν αυτή ενός 29χρονου στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων των 200 ευρώ από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2015. Στην Ελευθερούπολη 31χρονη Βουλγάρα συνελήφθη επειδή προσπάθησε να πληρώσει με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, προκειμένου να καρπωθεί τα ρέστα. Στην έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή της ακόμη τρία πλαστά χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με τις περιπτώσεις που έχουν εξιχνιαστεί μέχρι σήμερα από την αστυνομία, τα εργαστήρια κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων βρίσκονται στη Βουλγαρία και την Αλβανία. Η διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων γίνεται συνήθως στα Βαλκάνια μέσω κυκλωμάτων διακίνησης παράνομων τσιγάρων, ναρκωτικών, όπλων και κλεμμένων αυτοκινήτων.

''Μακεδονία''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου