ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/8/16

ΤΩΡΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ | ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ…

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές για να προστατεύσουν την Ψέριμο, το ελληνικό μας νησί που η Τουρκία στοχεύει με μαζικές ‘ωθήσεις’ προσφύγων-λαθρομεταναστών.

Θυμίζουμε πως προ δύο ημερών ελληνικό σκάφος της ακτοφυλακής είχε έρθει αντιμέτωπο με σκάφος τούρκου διακινητή, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει τη σύλληψη.
Η διαδικασία της σύλληψης ήταν δύσκολη και επικίνδυνη, λόγω και των επικίνδυνων ελιγμών των σκαφών αλλά και των πυροβολισμών που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι δύο πλευρές.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος και ο βαθμός συναγερμού των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και λιμενικού σας παραθέτουμε τα εξής στοιχεία.
Την εβδομάδα αμέσως μετά τον 15 Αύγουστο ο συνολικός αριθμός αφίξεων στα ελληνικά hotposts ήταν 771 άτομα και πιο συγκεκριμένα:

467 στη Λέσβο

25 στη Σάμο

30 στη Λέρο

110 στην Κω

Στις 21 Αυγούστου 2016 η χωρητικότητα των εγκαταστάσεων υποδοχής έφτασε τα 44527 άτομα στην ηπειρωτική χώρα και 7450 στα νησιά… voicenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου