ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

6/12/16

ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ »ΚΑΙΡΙΚΗ ΒΟΜΒΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Μία σπάνια για τα δεδομένα της περιοχής μας χιονοθύελλα, φαίνεται πως ετοιμάζεται να κατέβει από την Ρωσία πιο νότια προς τη χώρα μας, την Τουρκία και γενικότερα τα Βαλκάνια, κάτι που μόνο εμείς εδώ στο Greek-Weather.Org είχαμε προβλέψει μέρες πριν.


Χαμηλό βαρομετρικό με κέντρα ατμοσφαιρικές πιέσεις στα 980hPA, κινούμενο από την Σκανδιναβία πιο νότια, θα εμποτιστεί με αρκετό ψύχος και υγρασία δίνοντας στο πέρασμα του ισχυρές χιονοπτώσεις σε Ρωσία, Ρουμανία, Πολωνία και Ουκρανία αλλά και στις χώρες της Σκανδιναβίας.

Η κίνηση του πάνω από την Μαύρη θάλασσα όμως, θα κάνει το βαρομετρικό αυτό χαμηλό να πάρει περισσότερη υγρασία και κινούμενο ένα κλικ πιο δυτικά προς τα Βαλκάνια και την Ελλάδα, θα καταφέρει να συνδυαστεί και με άλλα χαμηλά βαρομετρικά της Μεσογείου. Ο εκρηκτικός αυτός συνδυασμός ψυχρών μαζών που θα κουβαλάει ήδη το σύστημα αυτό με τα θερμά χαμηλά βαρομετρικά της Μεσογείου, θα είναι ο συνδυασμός που ουσιαστικά θα δώσει όπως όλα τα μοντέλα πρόγνωσης καιρού δείχνουν, σπάνια χιονοθύελλα σε Βαλκάνια, Ελλάδα και Τουρκία με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι και την Κύπρο.
Παρακάτω θα δείτε μερικές πρόωρες εκτιμήσεις των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, που θέλουν αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή μας, να λαμβάνει χώρα το χρονικό διάστημα μεταξύ 13 ως 20 περίπου Δεκεμβρίου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές χιονοπτώσεις, το δριμύ πολικό ψύχος και τις ιδιαίτερα έντονες καταιγίδες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου