24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ... Με την πένα του δημοσιογράφου Απόστολου Λάγιου

27/7/17

Ξεφτίλα η Κυβέρνηση για νεκρή 36χρονη μεσίτρια που σκότωσε γιατρός: Τι απάνθρωπο κάνει στα παιδιά της

Ποια η απίστευτη εξέλιξη για νεκρή μεσίτρια από γιατρό; Τι απίστευτο θα κάνει η Κυβέρνηση στα παιδιά της;

Ξεπερνά κάθε όριο η αναλγησία που επιδεικνύει η ελληνική πολιτεία στα δύο ανήλικα παιδιά της αδικοχαμένης μεσίτριας, η οποία δολοφονήθηκε από τον γιατρό μέσα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης , σε ώρα γενικής εφημερίας και προκάλεσε σοκ στο Πανελλήνιο.

Η άτυχη 36χρονη μεσίτρια είχε αποκτήσει δύο παιδιά με το προηγούμενο σύζυγό της και μία κόρη με τον νυν. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr η ελληνική πολιτεία διώχνει τα δύο ανήλικα παιδιά που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο , ανακαλώντας τους τις άδειες παραμονής στην Ελλάδα.

Τα δύο παιδιά μένουν με τον πατριό τους, την αδερφή τους και την γιαγιά τους στην Θεσσαλονίκη, αφού όπως αποκάλυψαν στο protothema.gr άνθρωποι από το περιβάλλον της οικογένειας, ο πατριός τους δεν τα ξεχώρισε ποτέ και από την πρώτη στιγμή τα έχει σαν δικά του παιδιά.

Με τις πληγές να είναι ακόμη νωπές και το κενό που άφησε πίσω της η 36χρονη δυσαναπλήρωτο ο Μιχαήλ Πάκκας είναι αντιμέτωπος με έναν ακόμη εφιάλτη, αφού καλείται να αποχωριστεί τα δύο παιδιά της αδικοχαμένης του συζύγου, τα οποία η ελληνική πολιτεία τα στέλνει στην Γεωργία, μόνα τους!

Τα δύο ανήλικα παιδιά που έχασαν την μητέρα τους από δολοφονική ενέργεια, από έλληνα πολίτη, στην ελληνική επικράτεια βιώνουν ακόμη ένα Γολγοθά και μετά την απώλεια τις μητέρας τους βρίσκονται αντιμέτωπα με την αναλγησία της ελληνικής πολιτείας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το κράτος δεν ανακάλεσε μόνο τις άδειες διαμονής των δύο παιδιών αλλά και της νεκρής μητέρας τους, η οποία βρήκε φριχτό θάνατο από τα χέρια του αγγειοχειρούργου, ο οποίος στην συμπληρωματική του απολογία επιχείρησε να υποστηρίξει την εκδοχή του ιατρικού λάθους ως αιτία θανάτου της 36χρονης μεσίτριας.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, υποστήριζε ότι «τον παγίδευσαν» και πως ουδέποτε συναντήθηκε μαζί της το μοιραίο απόγευμα, παρά το προγραμματισμένο ραντεβού που είχαν για μία επέμβαση ρουτίνας, ενώ υποδείκνυε ενόχους, φωτογραφίζοντας ακόμη και τον σύζυγο της άτυχης μεσίτριας.

Η δικηγόρος του συζύγου της άτυχης Ντιάνας, Κυριακή Πακιρτζίδου, ανέφερε στο protothema.gr «Δεν υπάρχουν λόγια, ειλικρινά. Το κράτος επιδεικνύει πρωτοφανή αναλγησία σε δύο ανήλικα παιδιά τα οποία έχασαν την μητέρα τους από δολοφονική ενέργεια Έλληνα πολίτη, σε δημόσιο νοσοκομείο.

Αντί να έχουν την συμπαράσταση του κράτους έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται ανεπιθύμητα για την ελληνική επικράτεια και να τα διώχνουν. Τα αντιμετωπίζουν σαν να είναι άνθρωποι με καταδίκες, τους βάζουν σε μία κατηγορία στην οποία δεν ανήκουν.

Είναι δύο ανήλικα παιδιά που ζουν 10 χρόνια στην Ελλάδα, που φοιτούν σε ελληνικά σχολεία, που η αδερφή τους έχει την ελληνική υπηκοότητα και ζει εδώ , ο πατριός τους ζει εδώ, αλλά είχαν την ατυχία να δολοφονηθεί με τον σκληρότερο τρόπο η μητέρα τους. Αναλγησία και παραλογισμός από το ελληνικό δημόσιο σε δύο ανήλικα παιδιά».

Αναπάντητο παραμένει από το Ιπποκράτειο το εξώδικο του συζύγου της Ντιάνας

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ντιάνας με εξώδικο που εστάλη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης νοσοκομείο, ζητά από το νοσοκομείο να του απαντήσει σε μία σειρά ερωτήσεων, που προέκυψαν μετά την συμπληρωματική απολογία του γιατρού στην ανακρίτρια. Ένα εξώδικο που έχει σταλεί στο νοσοκομείο από τις 13 Ιουλίου ακόμη δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Μεταξύ άλλων στην απολογία του ο 38χρονος γιατρός υποστήριξε πως οι επεμβάσεις που έκαναν γίνονταν χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου και αυτός ήταν ο λόγος που έμαθε και ο ίδιος να χρησιμοποιεί τα αναισθητικά.

«Εδώ και δυόμισι χρόνια που εξειδικεύομαι στην αγγειοχειρουργική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, έμαθα να χρησιμοποιώ και τα αναισθητικά. Ο λόγος είναι ότι πολλές αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις γινόταν χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου, αλλά ένας από εμάς τους αγγειοχειρουργούς εκτελούσε και χρέη αναισθησιολόγου.

Έτσι έμαθα να χρησιμοποιώ αναισθητικά, όπως επίσης να έχω πρόσβαση στις αναισθητικές ουσίες που υπήρχαν στα χειρουργεία.

Όλα τα παραπάνω πολύ εύκολα μπορείτε να τα διαπιστώσετε, αν ζητήσετε (και με το παρόν ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΑΞΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ) να σας χορηγηθούν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο το πρόγραμμα των χειρουργείων, δηλαδή το φύλλο των χειρουργείων (που κατατίθεται σε τέσσερα τμήματα, ήτοι χειρουργείο, αναισθησιολογικό, αιμοδοσία και στην αγγειοχειρουργική) και το βιβλίο των αναισθησιολόγων.

Από εκεί θα διαπιστώσετε ότι σε μεγάλες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, δεν είναι γραμμένη η παρουσία αναισθησιολόγου, επειδή τον αναισθησιολόγο τον έκανε ένας από εμάς τους αγγειοχειρουργούς»

Μάλιστα στο υπόμνημά του καταθέτει πως απέκρυψε στην αρχή την αλήθεια γιατί δεν ήθελε να εκθέσει την αγγειοχειρουργική κλινική« Ο λόγος που εξαρχής δε ομολόγησα όσα παραπάνω ανέγραψα και ταλαιπώρησα την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία, ήταν γιατί γνώριζα ότι θα έπρεπε να καταθέσω για το πώς είχα πρόσβαση στις αναισθητικές ουσίες, οπότε αν έλεγα την αλήθεια, θα εξέθετα όλη την κλινική».

Μάλιστα όπως υποστήριξε ο αγγειοχειρούργος η τακτική της Κλινικής ήταν να πραγματοποιούνται μεγάλα χειρουργεία με τοπική αναισθησία και όταν έφευγε η δράση να χορηγούν οι αγγειοχειρούργοι κάποιο παυσίπονο ή προποφόλη τα οποία ήταν διαθέσιμα στο καρότσι του αναισθησιολόγου.

Σε ερώτηση της ανακρίτριας « Στην προηγούμενη απολογία σας και σε σχετική ερώτηση μας μάς είπατε ότι δεν γνωρίζετε πως χορηγείται η προποφόλη και ότι αυτό το ξέρουν οι αναισθησιολόγοι, οι οποίοι και μόνο τη χορηγούνε. Τι έχετε να πείτε για αυτό;», ο κατηγορούμενος κατέθεσε « Ήταν στην προσπάθεια μου να καλύψω την παράτυπη λειτουργία της Κλινικής ».

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε μεταξύ άλλων πως οι σκληρυντικές ενέσεις θα πραγματοποιούνταν, όπως και την πρώτη φορά στις 2-04-2017, στην παλαιά αίθουσα τοκετών που τους τελευταίους 3 μήνες είναι αχρησιμοποίητη και βρίσκεται στον γ’ όροφο του Α κτιρίου σε κοντινή απόσταση από το εφημερείο των ειδικευόμενων της αγγειοχειρουργικής.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πως μπήκε στην αίθουσα κατέθεσε πως « Ήταν τα κλειδιά πάνω στην πόρτα, τώρα δεν έχει καμία χρήση ».

Ο σύζυγος της αδικοχαμένης Ντιάνας αιτήθηκε με εξώδικο να του απαντηθούν εγγράφως τα παρακάτω ερωτήματα

α) αν οι ειδικευόμενοι αγγειοχειρουργοί χορηγούν αναισθητικές ουσίες σε μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς την παρουσία αναισθησιολόγου

β) αν ο συγκεκριμένος ιατρός, έχει συμμετάσχει σε χειρουργικές επεμβάσεις και έχει χορηγήσει αναισθητικά φάρμακα παριστάνοντας τον αναισθησιολόγο, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται

γ) αν στις ημέρες γενικής εφημερίας, είχε επιτραπεί και από ποιον σε ειδικευόμενους ιατρούς να διενεργούν σκληρυντικές ενέσεις

δ) στις 26-04-2017 ποιος ήταν υπεύθυνος στην Αγγειοχειρουργική Κλινική, όπου υπηρετούσε ο κατηγορούμενος – όργανο σας για τον έλεγχο της εφημερίας των ιατρών και σε ποιες ενέργειες προέβη εις βάρος του κατηγορουμένου, με δεδομένο ότι ο ανωτέρω ειδικευόμενος – κατηγορούμενος είχε απομακρυνθεί από το Νοσοκομείο σε ημέρα γενικής εφημερίας

ε) η αίθουσα όπου διενεργούνταν μέχρι πριν τρεις μήνες οι τοκετοί βρίσκεται σε λειτουργία; Βρίσκονται τα κλειδιά πάνω στην πόρτα και είναι προσβάσιμη στους ιατρούς ;

Το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, παρά τα σοβαρά ερωτήματα που εγείρονται για τον τρόπο τον οποίο λειτουργεί η κλινική και σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην συμπληρωματική απολογία του ο αγγειοχειρούργος, πλήττεται το κύρος αλλά ενώ γεννούνται ερωτήματα για την ασφάλεια των ασθενών και τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, τελεί σιγή ιχθύος.

ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου