24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ... Με την πένα του δημοσιογράφου Απόστολου Λάγιου

14/7/17

Ένας καθηγητής Φυσικής από το 6ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο 10ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Φυσικών Επιστημών

Ο κ. Χρήστος Πετούσης, εκπαιδευτικός του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης, συμμετείχε στην ομάδα Ελλήνων επιστημόνων που πήρε μέρος στο 10ο Πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήµες στο Προσκήνιο» (Science on Stage), που έγινε στο συνεδριακό κέντρο Kölcsey στο Debrecen της Ουγγαρίας, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2017.
Την Ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι βραβευθέντες εκπαιδευτικοί των «9ων Πανελληνίων Αγώνων Κατασκευών και Πειραµάτων Φυσικών Επιστηµών», που πραγµατοποιήθηκαν στις 11 και 12 Νοεµβρίου 2016, στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω. Μάλιστα η ελληνική ομάδα κέρδισε βραβεία και διακρίσεις ανάμεσα σε 400 συναδέλφους τους από 32 άλλες χώρες ( Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Καναδάς κ.ά. ) που συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή. Το φεστιβάλ επισκέφθηκαν 600 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη. Ο Χρήστος Πετούσης συμμετείχε με την εργασία του « Ασύρματη μεταφορά ενέργειας. Πηνίο Tesla, παρελθόν ή μέλλον; »

Τα φεστιβάλ είναι η κεντρική εκδήλωση του προγράµµατος «Οι Φυσικές Επιστήµες στο Προσκήνιο» (Science on Stage) και πραγµατοποιούνται κάθε δύο χρόνια ( το επόμενο θα γίνει στο Cascais της Πορτογαλίας).Με τα διεθνή φεστιβάλ, το «Science on Stage» υποστηρίζει την επαγγελµατική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Ο γενικός στόχος είναι η αντιµετώπιση του επιστηµονικού αλφαβητισµού η προσέλκυση περισσότερων σπουδαστών στις Θετικές Επιστήµες, την Τεχνολογία, την Μηχανική και την Πληροφορική και η βελτίωση της διδασκαλίας συνδέοντας εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, που επεξεργάζονται και παρουσιάζουν πρωτότυπες ιδέες, νέες µεθόδους διδασκαλίας και πειραµατικές κατασκευές που αναζωογονούν τα µαθήµατα των Φυσικών Επιστηµών στα σχολεία και αναδεικνύουν την άµεση σύνδεσή τους µε την καθηµερινή µας ζωή.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όλες οι εργασίες των ελλήνων εκπαιδευτικών προσκλήθηκαν να παρουσιασθούν στους εκπαιδευτικούς πολλών χωρών , ενώ παρουσιάστηκαν και από τηλεοπτικά δίκτυα της Ουγγαρίας και της Ταϋλάνδης!

Έως σήµερα, η Ελλάδα έχει βραβευτεί στις επτά από τις εννέα διοργανώσεις του προγράµµατος που συµµετείχε. Φωτογραφίες από το φεστιβάλ είναι ανηρτηµένες στην διεύθυνση:  http://sons2017.eu/news/ και βίντεο των εργασιών στην διεύθυνση: :https://www.youtube.com/user/ScienceonStageEurope/videos
 Θερμά συγχαρητήρια από τον Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου, κ. Νικόλαο Κωστόπουλο, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου