24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ... Με την πένα του δημοσιογράφου Απόστολου Λάγιου

4/8/17

Καιρός 5-6 Αυγούστου: Νέος καύσωνας προ των πυλών. Πού θα χτυπήσει 40άρια το Σαββατοκύριακο

Συνθήκες καύσωνα θα βιώσουμε το Σαββατοκύριακο με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο και να πλησιάζει σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Παρασκευή, η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου, αύριο όμως, 5 Αυγούστου, και σύμφωνα με την πρόγνωση της η Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Παράλληλα, στην πρόγνωσή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εξηγεί ότι η περαιτέρω εξασθένηση του μελτεμιού, από το Σάββατο 5 Αυγούστου, θα σημάνει την γενικευμένη άνοδο της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, το προσεχές Σαββατοκύριακο 5-6 Αυγούστου, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες:

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: 40-41°C
Κεντρική Μακ/ Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
Δυτική Μακεδονία: 38°C
Θεσσαλία: 40-41°C
Ήπειρος: 40-41°C
Δυτική Στερεά: 40-41°C
Δυτική Πελ/νησος: 40-41°C
Επτάνησα: 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Αντίθετα, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (κεντρο-ανατολική Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, αν εξαιρέσουμε ασφαλώς το βορειοανατολικό Αιγαίο που και εκεί θα σημειωθούν θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 37°C κατά μέσο όρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου