ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

5/8/17

Νέοι τουριστικοί χάρτες για όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας

Νέους τουριστικούς χάρτες για όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας δημιούργησε η Περιφέρεια, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης τουριστικής προβολής της.


Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος, γνωστοποίησε ότι η περιφέρεια παρέλαβε 38.000 χάρτες δύο όψεων με ομοιόμορφο εικαστικά και θεματικά περιεχόμενο. Στη μία όψη του εντύπου απεικονίζεται ο χάρτης μίας εκ των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, ενώ στην άλλη όψη εμφανίζεται ο χάρτης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά, καθώς και φωτογραφίες με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

«Οι χάρτες που παραλάβαμε για κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι ένα εργαλείο που πραγματικά έλειπε για την ολοκληρωμένη τουριστική προβολή της Περιφέρειας, όχι μόνο για το εξωτερικό στις διάφορες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, στις εκδηλώσεις και στις Β2Β συναντήσεις που συμμετέχουμε, αλλά και για την ενδυνάμωση του εσωτερικού τουρισμού με τις συνέργειες που έχουμε αναπτύξει με τις άλλες Περιφέρειες» τόνισε ο κ. Θάνος.

Στο μεταξύ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε την εφαρμογή για κινητά και tablets «Thessaloniki 360ο Edition», την οποία μπορεί να κατεβάσει ο επισκέπτης από το GooglePlay και το AppStore. Πρόκειται για μια εφαρμογή που δίνει έμφαση στην παρουσίαση των σημαντικότερων σημείων ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης με τη χρήση σφαιρικών πανοραμικών φωτογραφιών 360 μοιρών.

Οι απεικονίσεις αυτές είναι εναέριες και επίγειες και έχουν συντεθεί σε μικρές εικονικές περιηγήσεις, παρουσιάζοντας τα αξιοθέατα με έναν μοναδικό τρόπο. Για το κάθε σημείο παρουσιάζεται, παράλληλα, συνοπτική περιγραφή και ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί σε αυτά μέσω δομημένων κατηγοριών, ή μέσω αλληλεπιδραστικού χάρτη ή με χρήση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας μέσω της κάμερας της συσκευής του. Παρέχονται επίσης δυνατότητες δρομολόγησης από το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης προς τα σημεία ενδιαφέροντος, διαμοίραση υλικού στα κοινωνικά δίκτυα, λήψη μετεωρολογικών προβλέψεων, κτλ.

Ο κ. Θάνος επισήμανε ότι εντός του έτους θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για μια αντίστοιχη εφαρμογή για όλη την Περιφέρεια. Ταυτόχρονα έχουν ήδη προγραμματιστεί για το φθινόπωρο δύο ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) με διαμορφωτές της κοινής γνώμης και επαγγελματίες του τουρισμού από τις αγορές του Ισραήλ, της Γαλλίας και της Ισπανίας. Το φθινόπωρο επίσης θα παρουσιαστεί ο νέος τουριστικός οδηγός της Περιφέρειας καθώς και ένα σχέδιο για προβολή του Ολύμπου με θεματικά video, τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για τις διαδρομές του Ολύμπου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου