ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/9/17

Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, τις Σέρρες και τη Δράμα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη με τις φλόγες.


Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο βρίσκεται κοντά σε οικισμό, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες αφού η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα, όπως επίσης 17 άτομο πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.
Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Τζιτζικώστας

Συγκρατημένα αισιόδοξος, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, για την εξέλιξη της φωτιάς στην περιοχή Μόλα-Καλύβα, στη χερσόνησο Κασσάνδρας στην Χαλκιδική. Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το σημείο της πυρκαγιάς, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας, δήλωσε πως «είμαστε σε καλό δρόμο», χαρακτηρίζοντας «ιδιαίτερα θετικό» το γεγονός ότι μετά τις 6, οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές, καθώς κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι.

Ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν και πάλι οι βόρειοι άνεμοι. «Για το λόγο αυτό είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να θέσουμε την πυρκαγιά υπό έλεγχο, όσο γίνεται νωρίτερα», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε σε κατοικημένη περιοχή με πυκνό δάσος (κυρίως πεύκα), γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι η φωτιά προκάλεσε καταστροφές σε δύο σπίτια, ενώ στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής, με πολλά μηχανήματα, 15 από τα οποία διέθεσε η Περιφέρεια.


Εκκενώνεται ξενοδοχείο στις Σέρες
Την ίδια ώρα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιντική των Σερρών, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά μία ξενοδοχειακή μονάδα. Στο σημείο επιχειρούν 16 άνδρες της πυροσβεστικής με 8 οχήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στη Δράμα

Παράλληλα, πυρκαγιά σε πολλά μέτωπα μαίνεται σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Μοναστηράκι Δράμας, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι προσπάθειες των μονάδων πυρόσβεσης επικεντρώνονται στο μέτωπο προς τον οικισμό Καλλίφυτου, ενώ ενεργό  μέτωπο υπάρχει και στον ΧΑΔΑ Δράμας.
Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο με διαρκείς ρίψεις νερού. Οι τοπικές αρχές της Δράμας απηύθυναν έκκληση στο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για ενίσχυση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης προκειμένου να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν πέσει η νύχτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου