ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/9/17

ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Άγρια κόντρα Ευαγγέλου, Γάτσα στο Δ.Σ. για το κατασχετήριο κατά του Δήμου από το "Πολιτιστικό Προξενείο"!

Άναψαν για τα καλά τα αίματα την περασμένη Δευτέρα στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. όταν ο Δήμαρχος...
σε εκτός θέματος της ημερησίας διάταξης έκανε γνωστό στο σώμα του Δήμου ότι το σωματείο με την επωνυμία "Πολιτιστικό Προξενείο" προχώρησε σε κατάσχεση κατά της περιουσίας του Δήμου για το ποσό των 2000,00 ευρώ το οποίο μαζί με τόκους και δικαστικά ανήλθε στο ποσό των 2.641,85 ευρώ νε συνέπεια η τράπεζα να δεσμεύσει λογαριασμούς του Δήμου!!

Όπως ήταν φυσικό αυτή η γνωστοποίηση πυροδότησε την εκρηκτική αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Νικολάου Γάτσα ο οποίος είναι και ο δικηγόρος που προχώρησε στην κατάσχεση μετά από εντολή του πολιτιστικού σωματείου.

Ο κ.Γάτσας απευθυνόμενος στον Δήμαρχο του είπε ότι επιχειρεί να τον συκοφαντήσει και το κάνει αυτό για δεύτερη φορά για αυτό και ο ίδιος θα καταφύγει στη δικαιοσύνη. Η κατάσταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο όταν ο Δήμαρχος είπε απευθυνόμενος στον κ. Γάτσα ότι αυτή η ιστορία πάει πολύ πίσω επι Δημαρχίας Πασχόπουλου που είχε εγκρίνει αυτό το ποσό, όταν και ο ίδιος ο κ. Γάτσας ήταν Αντιδήμαρχος και δεν φρόντισε να εισπράξει τα χρήματα τα οποία ουσιαστικά ήταν ενίσχυση για το σωματείο.

Η κατάσταση πήγε να εκτροχιαστεί όταν ο Δήμαρχος είπε ενώ εγκρίθηκε το ποσό για να πληρωθεί από το "Πολιτιστικό Προξενείο" δεν προσκόμισαν ως όφειλαν γνήσιο τιμολόγιο, αφού το προσκομισθέν από το ίδιο το σωματείο ο Δήμαρχος το αποκάλεσε εικονικό, για να καταστεί δυνατή η εκταμίευση όταν υπάρξει ο προβλεπόμενος κωδικός.

Μάταια ο κ. Γάτσας προσπαθούσε να πείσει το Δήμαρχο να σταματήσει να ασχολείται με το θέμα επισημαίνοντας ότι εκτός από δημοτικός σύμβουλος είναι και δικηγόρος και όταν του ανατίθεται οτιδήποτε έχει χρέος να την προχωρήσει, λέγοντας επίσης στον Δήμαρχο ότι το κάνει για να τον προστατεύσει!

Ο κ. Ευαγγέλου ωστόσο φανερά απογοητευμένος έλεγε ότι αυτό είναι ντροπή θέτοντας και το ερώτημα...γιατί κ. Γάτσα δεν εισπράξατε τα χρήματα όταν ήσασταν αντιδήμαρχος για να απαντήσει μόνος του...διότι θα παρανομούσατε, συνεχίζοντας...θέλετε κ. Γάτσα να παρανομήσουμε εμείς, καταλήγοντας...και γιατί κ. Γάτσα προχωρήσατε στην κατάσχεση αφού ήδη σας είχαμε ενημερώσει ότι εγκρήθηκε το ποσό από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής ΟΤΑ του Τμήματος Επιχορηγήσεων; Απ όσο άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος το θέμα θα έχει και συνέχεια.

Πηγή: Έκδοση Ελασσόνας
Αρθρογράφος: Απόστολος Βάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου