ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

20/11/17

Βόμβα με Δημοσκόπηση Alco: Ποιο κόμμα έκπληξη πρώτο. Ανατροπή για νικητή, κλείνει η ψαλίδα

Περαιτέρω κλείσιμο της «ψαλίδας» ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα απ’ ό,τι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε θέματα διαφάνειας, αντιμετώπισης της διαπλοκής και εργασιακών.

Καθώς και ξεκάθαρη θέση υπέρ της ψήφισης του κοινωνικού μερίσματος από τη Νέα Δημοκρατία, καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit, καταγράφει την «ψαλίδα» στις έξι μονάδες (με την προηγούμενη καταμέτρηση να είναι στο 6,4%) και αναλυτικά τη Νέα Δημοκρατία στο 22,4% (από 22,5) και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16,4% (από 16,1).

Ο βαθμός συσπείρωσης είναι για τη μεν Νέα Δημοκρατία στο 81% για τον δε ΣΥΡΙΖΑ αρκετά χαμηλά, στο 48%, γεγονός όμως που δείχνει ότι τα περιθώρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αύξηση των ποσοστών της είναι ισχνά, σε αντίθεση με αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.

Από κει και πέρα, ορισμένα στοιχεία που προκύπτουν από τη δημοσκόπηση είναι τα εξής:

– 30%: Εμπιστεύομαι περισσότερο τον Τσίπρα στα θέματα διαφάνειας/αντιμετώπισης της διαπλοκής (18%: εμπιστεύομαι τον Μητσοτάκη).

– 28%: Εμπιστεύομαι περισσότερο τον Τσίπρα στα εργασιακά (22%: εμπιστεύομαι τον Μητσοτάκη).

– 51% η αντιπολίτευση να ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα.

– 44% η ΝΔ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές ως κεντροδεξιό κόμμα (23% ως δεξιό κόμμα).

– 14% των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Συμμαχίας: Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς να είναι πιο κοντά στον Τσίπρα. (9% να είναι πιο κοντά στον Μητσοτάκη).

– 70%: Να προχωρήσει άμεσα η αδειόδοτηση των καναλιών από το ΕΣΡ (11% να συνεχίσουν χωρίς άδεια).

– 52%: Η μη αδειόδοτηση διευκολύνει τους ιδιοκτήτες των καναλιών (22%): Η μη αδειόδοτηση δυσχεραίνει την κυβέρνηση να ελέγξει τα κανάλια).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου