ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

11/12/17

Σοκ στον Όλυμπο: Αυτός είναι ο 26χρονος Ηλίας που σκοτώθηκε για να σώσει το φίλο του

Οι λεπτομέρειες της τραγωδίας που σημειώθηκε στον Όλυμπο, προκαλούν ανατριχίλα...


Σοκαρισμένοι είναι ακόμα οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συμφοιτητές του αδικοχαμένου Ηλία, που έχασε τη ζωή του ενώ είχε πάει για ορειβασία κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», στον Όλυμπο.

Η βόλτα με τον κολλητό του φίλο, εξελίχθηκε σε τραγωδία για τον φοιτητή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από χαράδρα 200 μέτρων.
Μάλιστα όπως αναφέρει ρεπορτάζο του ΑΝΤ1, ο άτυχος άνδρας σκοτώθηκε όταν προσπάθησε να βοηθήσει τον φίλο του ο οποίος είχε γλιστρήσει και πέσει πρώτος στη χαράδρα. Τότε ο Ηλίας έσπευσε να τον βοηθήσει, έχασε όμως και αυτός την ισορροπία του κι έπεσε πιο βαθιά στη χαράδρα, χτυπώντας σοβαρά στο κεφάλι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διοκητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Ευάγγελος Φαλάρας στον ΑΝΤ1, «ο ένας εκ των δύο γλίστρησε στη χαράδρα και στην προσπάθειά του να τον βοηθήσει ο δεύτερος, έφυγαν και οι δύο πάνω στο παγωμένο χιόνι, με αποτέλεσμα να γλιστρήσουν ο ένας κάποια μέτρα και ο άλλος περισσότερα».
Ο δεύτερος ορειβάτης, ο 25χρονος φίλος του Ηλία, εντοπίστηκε από τους Πυροσβέστες σε ορειβατικό μονοπάτι σε υψόμετρο περίπου 2.000 μέτρων καλά στην υγεία του, αλλά νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κατερίνης, όπου έμαθε για το θάνατο του συμφοιτητή του και υπέστη ισχυρότατο σοκ. «Πονάει η ψυχή μου, δεν θέλω να σκέφτομαι τη έζησα εκεί πάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.
Το χρονικό της τραγωδίας
Οι δύο φίλοι είχαν πάει για ορειβασία κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός». Σε ένα δύσβατο μονοπάτι, ο Ηλίας έχασε ξαφνικά την ισορροπία του, πιθανότατα πατώντας σε σημείο που είχε πάγο και έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων.

Ο φίλος του ειδοποίησε την Αστυνομία και αμέσως στήθηκε πολύωρη επιχείρηση της πυροσβεστικής. Παρά τις προσπάθειες, ο νεαρός εντοπίστηκε τελικά νεκρός, βυθίζοντας στο πένθος, συγγενείς και φίλους.

Δείτε το βίντεο της επιχείρησης διάσωσης:
Οπτικό υλικό από την επιχείρηση διάσωσης ορειβατών, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου 2017, στην περιοχή καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» στο Όρος Όλυμπος, του νομού Πιερίας.  pic.twitter.com/Eop6L18u78

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki)  10 Δεκεμβρίου 2017

Οι δύο φίλοι ήταν συμφοιτητές σε ιδιωτική σχολή στη Θεσσαλονίκη και σπούδαζαν τουριστικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 26χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του είχε ξαναπάει στο σημείο άλλες δύο φορές. Μάλιστα αυτός ήταν που έπεισε και τον 25χρονο φίλο του να τον ακολουθήσει ο οποίος πήγαινε για πρώτη φορά. Οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα δύσβατο και παγωμένο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου