ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

8/8/18

Με ρίζες από την Πιερία η πιο ακριβοπληρωμένη και ισχυρή γυναίκα της Wall Street

Η πιο ακριβοπληρωμένη και ισχυρή γυναίκα της Wall Street Ζωή Κρουζ Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Φεβρουαρίου του 1955 με το όνομα Ζωή Παπαδημητρίου.

Έχει ρίζες από το Λιτόχωρο από την πλευρά του πατέρα της, ενώ από την Κατερίνη από την πλευρά της μητέρας της. Η Ζωή Κρουζ Παπαδημητρίου είναι πρώτη ξαδέρφη του γνωστού Κατερινιώτη επιχειρηματία Αλέκου Τσακπουνίδη από την μεριά της μητέρας της.

Η ελληνικής καταγωγής Ζωή Κρουζ είναι επιτυχημένο τραπεζικό στέλεχος και πρώην πρόεδρος της Morgan Stanley. Το 2006 ήταν στη 10η θέση της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου.

Όταν ήταν 14 ετών, η οικογένεια της μετακόμισε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Μασαχουσέτη. Αποφοίτησε από το Radcliffe College και συνέχισε τις σπουδές της στο Harvard. Ήταν μία από τις 168 γυναίκες σε μια τάξη 755 ατόμων στο Harvard Business School.

Το 1982 μετά την αποφοίτηση της και αφού είχε ήδη αποκτήσει το πρώτο της παιδί, προσελήφθη από την Morgan Stanley, στην οποία και παρέμεινε για 25 χρόνια. Η πορεία ανόδου της ήταν ραγδαία. Μόλις μετά από 4 χρόνια στην εταιρία, πήρε τη θέση αντιπροέδρου, ενώ στις 9 Φεβρουαρίου 2006 ορίστηκε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Η Ζωή ήταν παντρεμένη με τον Ernesto Cruz, με τον οποίο γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Harvard και έχουν αποκτήσει 3 παιδιά. Το διαζύγιο τους απασχόλησε τα ΜΜΕ αλλά και την αγορά καθώς ήταν γνωστοί ως το πιο δυναμικό ζευγάρι της Wall Street, καθώς ο πρώην πλέον σύζυγος της κατέχει εξέχουσα θέση στην Credit Sui

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου