ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

1/10/20

Στις 100 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο τροφίμων και ποτών η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ από την Πιερία

Η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ μεταξύ των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί το περιοδικό ΤΡΟΦΙΜΑ και ΠΟΤΑ, για άλλη μια χρονιά η εταιρεία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΒΕΕ μεταξύ των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

 Η ανερχόμενη αυτή 100% ελληνική εταιρεία που είναι ενεργό και δραστήριο μέλος του Επιμένων Ελληνικά, έχει μια ανοδική πορεία, αφού το 2010 ο κύκλος εργασιών ήταν 35,119,410 ευρώ, ενώ το 2011 ανέρχεται στα 53,498,396 (αύξηση 52%).

Με βάση την ίδια έρευνα, η ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ κατέχει την 3η θέση ανάμεσα στις 100 για την άνοδο σε πωλήσεις σύμφωνα με τα κέρδη . Έτσι, για άλλη μια χρονιά, είναι η πιο αναπτυσσόμενη εταιρεία στον κλάδο.

Ειδικότερα το έτος 2011 που βύθισε την διεθνή και την ελληνική οικονομία στην ύφεση , για την ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΑΒΕΕ αποδείχθηκε καλύτερη από το 2010.Αυτό οφείλεται στις συνεχείς επενδύσεις πάνω στην παραγωγή με νέα πτηνοτροφεία, εκκολαπτήριο, επέκταση σφαγείου και μηχανολογικού εξοπλισμού, υποκατάστημα στην Θεσσαλονίκη και Πάτρα και μια γκάμα νέων προϊόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δίκτυο εξυπηρέτησης καλύπτει τις περιοχές της Θράκης, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και νησιά του Ιονίου , Αιγαίου και Κρήτη.

Γνώμονας της εταιρείας είναι η ανάπτυξη που θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή ,με ποιοτικά , ανταγωνιστικά προϊόντα, με συνεχείς ελέγχους βάση του συστήματος ISO 22000:2005 για πλήρη έλεγχο της παραγωγής .




Ιστορική διαδρομή

Ο Ιωακείμ (Μάκης) Αμβροσιάδης γεννήθηκε το 1964 στην Κατερίνη Πιερίας από το Θεμιστοκλή Αμβροσιάδη και την Ιωάννα Μελίδου. Διατηρεί σήμερα, μαζί με την οικογένεια του, επιχείρηση πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την επωνυμία ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΒΕΕ στην οποία είναι πρόεδρος , διαχειριστής και διευθύνων σύμβουλος.

Ιδρυτής της επιχείρησης είναι ο πατέρας του Ιωακείμ , ο Θεμιστοκλής Αμβροσιάδης γεννημένος στην Εξοχή Πιερίας το 1936 από αγροτική οικογένεια . Ο Θεμιστοκλής, πνεύμα ανήσυχο και φιλόδοξο, διάβαζε περιοδικά και εφημερίδες με σκοπό να ξεφύγει από την αγροτιά και τα στενά όρια του χωριού και να αναπτύξει μια επιχειρηματική δραστηριότητα στην οποία, με τη βοήθεια της οικογένειας του, μπορούσε να πετύχει. Σε ηλικία 25 ετών διάβασε σε ένα περιοδικό για τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής και τον τρόπο που μπορεί να μεγαλώσει ένα κοτόπουλο. Ψάχνοντας τρόπο για να μάθει περισσότερα πράγματα γράφηκε στην Αμερικάνικη Σχολή στη Θεσσαλονίκη όπου ένα χρόνο το αντικείμενο εκμάθησης του ήταν το κοτόπουλο και τα παρελκυόμενα.

Το 1964 εκπαιδεύτηκε δύο μήνες στο Ισραήλ και γυρνώντας στην Ελλάδα ιδρύει το πρώτο πτηνοτροφείο στην Εξοχή. Πουλώντας ζωντανά κοτόπουλα είδε ότι το κέρδος μπορεί να μεγαλώσει δίνοντας μεγαλύτερη ποσότητα και ταΐζοντας τα κοτόπουλα με δική του τροφή. Έτσι, ιδρύει και δεύτερο πτηνοτροφείο και επεκτάθηκε η δραστηριότητά του και στα φυράματα, κατασκευάζοντας το μύλο παραγωγής ζωοτροφών. Το 1971 ανοίγει στο κέντρο της Κατερίνης κατάστημα λιανικής πώλησης κοτόπουλου και κομμάτια αυτού.

Έχει ήδη διαμορφώσει ένα χώρο τον οποίο λειτούργησε ως σφαγείο και εκεί όλη η οικογένεια εργάζονταν για λογαριασμό του καταστήματος. Σημαντικό ρόλο, πρέπει να αναφέρουμε, έπαιξε η αγάπη, η ομόνοια και ο ζήλος για δουλειά όλης της οικογένειας, η οποία σε κάθε βήμα ήταν διπλά του και τον βοηθούσαν να εκπληρώσει τα όνειρα του.

Η σύζυγος του Ιωάννα , γυναίκα πολύτεκνη, ταυτόχρονα με το μεγάλωμα των 4 παιδιών της, με τις αξίες και τη δυναμικότητα που τη διακρίνει, εργαζόταν νύχτα μέρα για να ορθοποδήσει η οικογένεια. Πρωτοστάτες της μικρής αυτής επιχείρησης, εκτός του ιδίου και της συζύγου του , η Αναστασία και ο Ιωακείμ Αμβροσιάδης γονείς του Θεμιστοκλή και η Ανατολή και ο Ιωάννης Μελίδης γονείς της Ιωάννας. Το 1977 έκλεισε το κράτος το σφαγείο διότι έπρεπε να έχει προδιαγραφές ΕΟΚ και δημιουργήθηκε η ανάγκη για να ένα καινούργιο σφαγείο. Το 1986 με δάνειο και με ένα πρόγραμμα επιδοτούμενο από την ΕΟΚ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το σφαγείο με τις προδιαγραφές 1266/ ΕΟΚ.

Σ΄αυτό το σημείο αναλαμβάνει ο γιος του Θεμιστοκλή, ο Ιωακείμ(Μάκης) σε ηλικία 22 ετών . Παιδί δραστήριο, εργαζόταν από πολύ μικρή ηλικία στα πτηνοτροφεία και στο σφαγείο , με όνειρα να μεγαλώσει την επιχείρηση και να αναπτύξει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα. Έτσι, δημιούργησε μια κάθετη βιομηχανική μονάδα η οποία εξελίχθηκε σε επιχείρηση που σήμερα θεωρείται η μεγαλύτερη πτηνοτροφική μονάδα της Βορείου Ελλάδος. Έχει ιδρύσει πτηνοτροφικές μονάδες , σφαγείο αυτοματοποιημένο και υπερσύγχρονο με τεράστιες δυνατότητες, το μεγαλύτερο στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη. Έχει ιδρύσει επίσης υποκαταστήματα σε διάφορες πόλεις και δίκτυο διανομών σε όλη την Ελλάδα. Στην επιχείρηση εργάζονται 200 άτομα . Τα προϊόντα εκτός από την εγχώρια αγορά διατίθονται και στο εξωτερικό (Ευρώπη).

Τα προϊόντα είναι ποιοτικώς άριστα και αυτό αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας HACCP. Στην ανοδική πορεία του Ιωακείμ (Μάκη) βοήθησε το πείσμα, η σωστή χάραξη στρατηγικής ,η αυτογνωσία , η αποφασιστικότητα , η δύναμη και η τόλμη χαρακτηριστικά που τα απέκτησε από τις πολεμικές τέχνες , με τις οποίες ασχολείται από 13 ετών. Σε ηλικία 21 ετών διετέλεσε δάσκαλος σε σχολή καράτε , με 200 μαθητές και ζήλο στη δουλειά του αλλά οι ευθύνες που ανέλαβε στην ανάπτυξη της επιχείρησης τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει.

Φοίτησε στο Δημόκριτο, σχολή λογιστών , διοίκηση επιχειρήσεων και μάρκετινγκ. Ο δεύτερος γιος του Θεμιστοκλή, Ιωάννης, γεννημένος το 1972 ,εξειδικεύτηκε στα φυράματα και την παρακολούθηση των πουλερικών. Άτομο δραστήριο, χαμηλών τόνων και παράλληλα δυναμικό , οργανωτικό και αποφασιστικό.Με αυτά τα χαρακτηριστικά που τον διακατέχουν λειτουργούν άψογα τα πτηνοτροφεία και το φυραματοποιείο . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την καινούργια τεχνολογία των ζωοτροφών και επισκέφθηκε χώρες στην Ευρώπη (Ολλανδία, Γερμανία , Γαλλία) με αναπτυγμένη τεχνολογία για να την εφαρμόσει στη δικιά του επιχείρηση.

Αυτό βοήθησε στην άριστη ποιότητα των προϊόντων διότι τα κοτόπουλα μεγαλώνουν σε πολύ καλές συνθήκες, με προσεγμένες τροφές από ντόπια δημητριακά. Κατά συνέπεια, με την πείρα του πατέρα, την οργανωτικότητα, τη θέληση και τον αγώνα των παιδιών η μικρή οικογενειακή επιχείρηση αναβαθμίστηκε σε μια ευρέως γνωστή και πετυχημένη επιχείρηση. Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί είναι η μεγάλη προσφορά του Ιωακείμ, που συνέχεισε την παράδοση του πατέρα του, σε φορείς του τόπου και ιδρύματα.

Του αρέσει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις και για τα κοινά του τόπου του. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη , το καράτε, και μάλιστα είναι πρόεδρος της σχολής καράτε του ΓΑΜΣ ΟΛΥΜΠΟΣ. 

Του αρέσει επίσης να διαβάζει βιβλία ενημερωτικά και να ταξιδεύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου