ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

27/10/20

Λουκέτο λόγω μέτρων «κατά κορωνοϊού» σε πέντε φούρνους «Βενέτη» – Δεκάδες άνεργοι

H εταιρία «Φούρνοι Βενέτη», έχει πληγεί βαρύτατα από τους περιορισμούς της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό και βάζει «λουκέτο» σε 5 καταστήματα μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Ως αποτέλεσμα δεκάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά ενώ με την ίδια μοίρα απειλούνται και εκατοντάδες άλλοι που δουλεύουν σε καταστήματα της εταιρίας, καθώς μπορεί να ακολουθήσουν άλλοι 5 φούρνοι στο τέλος του έτους.

Πρόκειται για καταστήματα που διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία, αλλά και καταστήματα που ανήκουν σε franchisees. Μεταξύ των καταστημάτων που θα κλείσουν είναι εκείνα σε Άλιμο, Περιστέρι και Πλάκα.

Η διοίκηση της Βενέτης αναμένεται να κατεβάσει ρολά σε άλλα πέντε καταστήματα μέχρι τέλος του έτους ενώ εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση δεν αποκλείεται να τερματίσει τη λειτουργία άλλων 20 σημείων μέσα στο 2021.

«Τα καταστήματα που κλείνουν δεν μπορούν να σηκώσουν το υψηλό λειτουργικό κόστος», υπογραμμίζουν κύκλοι της Βενέτης και επαναλαμβάνουν την ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση στην υποχρεωτική μείωση των ενοικίων για όλη την αγορά. Αυτή τη στιγμή, επισημαίνουν η κατανάλωση υποχωρεί έως και 50% σε κάποιες περιοχές ενώ τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται αναμένεται να πλήξουν περαιτέρω τη ζήτηση.

Το πρόβλημα όπως λένε, είναι τεράστιο και θα διογκωθεί περαιτέρω εάν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης, σημειώνοντας πως υπάρχουν πολλές αλυσίδες γρήγορου φαγητού που έχουν προχωρήσει «σιωπηρά» στο κλείσιμο πολλών σημείων.

makeleio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου