ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

29/10/20

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Με την παρούσα επιστολή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ-ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, στην συντριπτική του πλειοψηφία, νοιώθει την ανάγκη να εκφράσει δημόσια τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ανησυχίες που πηγάζουν από το πρόβλημα της πανδημίας και αφορούν τη λειτουργική συνέχεια των πολιτιστικών συλλόγων.

Λαμβάνοντας υπ όψη τις σχετικές εγκυκλίους και νομοθετήματα των Φ.Ε.Κ. διαπιστώνουμε την έλλειψη ξεκάθαρης και σαφούς εικόνας στο πως θα κινούμεθα με αναφορά τη λειτουργία των τμημάτων παραδοσιακού χορού και χορωδίας των πολιτιστικών φορέων που εκπροσωπούμε.

Χαρακτηριστικά στην πρόσφατη επικοινωνία μας με τα Υπουργεία Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη, οι απαντήσεις που λάβαμε εντείνουν προς το αδιευκρίνιστο το θέμα, δημιουργωντας κινδυνο να εφαρμοζονται μετρα με κατευθυνση μονο την αποφυγη προστιμου και όχι την ουσια του προβληματος.

Με τα παραπάνω δεδομένα, ανεπηρέαστοι από τα όσα κατά καιρούς εκφράζονται, συμφωνήσαμε με γνώμονα την προστασία της υγείας των μελών μας και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου, να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας σε αυτές που δεν δημιουργουν κινδυνο μεταδοσης του ιου.

Εν κατακλείδι, θα μελετήσουμε και θα προχωρήσουμε ξεχωριστά την κάθε πολιτιστική-καλλιτεχνική δραστηριότητα μας, αλλά δεν θα ξεκινήσουμε κανονικά τη λειτουργία όλων των τμημάτων πριν να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η Ε.Π.Μ δεν θα συμβαλει στο να διακινδυνεύσει η πόλη μας και κατά συνέπεια το σύνολο των επαγγελματιών με ένα νέο lock down καταστρεπτικό για όλους μας. Αλώστε οι σύλλογοι δεν είναι επιχειρήσεις με σκοπό το κέρδος. Είναι όμορφες παρέες με κοινά ενδιαφέροντα που κάνουν την ζωή μας χαρούμενη κοινωνικη χωρίς άγχος και ενταση και χωρίς ψυχολογικά προβλήματα .

Η ΕΣΤΙΑ έτσι και αλλιώς έχει την δυνατότητα με τα τμήματά της να παράγει πολιτισμό και στις δύσκολες τωρινές συνθήκες χωρις να δημιουργει συνθηκες με κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Σταδιακά και εκτιμώντας κάθε φορα την κατάσταση θα ενημερώνουμε σχετικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου