ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/12/20

Αλέξης Τσίπρας: Οι 160 νεκροί σε 125.000 κατοίκους είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Μεγάλες οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κατερίνης

Για τραγικές ελλείψεις και ευθύνες για την κατάσταση που παρουσιάζεται στο Νοσοκομείο Κατερίνης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την Πιερία, όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Κατερίνης, αλλά και παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς στο Επιμελητήριο.


Ο πρώην πρωθυπουργός, έφτασε λίγο μετά τις 10:30 στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του. Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τον διοικητή, αλλά και τους εργαζομένους και η εικόνα που αποκόμισε δεν ήταν καθόλου καλή, αφού και το νοσοκομείο Κατερίνης εν μέσω πανδημίας έχει να αντιμετωπίσει εκτός από μεγάλο αριθμό ασθενών και τις τραγικές ελλείψεις σε υποδομές και κυρίως προσωπικό.

Σε δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός από το Νοσοκομείο Κατερίνης, υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα υγείας και να επιβραβευτούν, ηθικά και υλικά, «οι άνθρωποι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, διότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει».

«Το δεύτερο κύμα απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκεται σε μια μικρή ύφεση αλλά δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια εγκληματικά λάθη που έγιναν από την κυβέρνηση ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ. Ο κ. Τσίπρας επισήμανε -μεταξύ άλλων- την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, δομικές αλλαγές μέσα από την αναβάθμιση του μισθολογίου για να δοθούν κίνητρα σε νέους γιατρούς για να συνδράμουν το ΕΣΥ, ενίσχυση των οργανισμών των νοσοκομείων, αλλά και ανταμοιβή στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. «Η ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού μέσα από μόνιμες προσλήψεις και η αναβάθμιση του μισθολογίου είναι η απάντηση στις αγωνίες που διατυπώνουν όλοι όσοι κάνουν ό,τι περισσότερο μπορούν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και τους το οφείλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως «η μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης ήταν επικοινωνία και προπαγάνδα, όχι ουσία».


«Ο κ. Μητσοτάκης, όπως και το καλοκαίρι που μας είπε «νίκησα τον κορονοϊό», αφήνει να εννοηθεί ότι με την έναρξη του εμβολιασμού τελείωσε η πανδημία. Είχε δεσμευτεί για δύο εκατομμύρια εμβόλια μέσα στο Γενάρη. Τελικά, μέχρι το τέλος του Γενάρη δεν θα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 200.000 πολίτες, ενώ με βάση των αριθμό των εμβολίων που προβλέπονται για την Ελλάδα -μέχρι στιγμής- μέχρι και το τέλος Μάρτη, ο αριθμός των δόσεων των εμβολίων δεν θα επαρκεί για περισσότερους από 600.000 συμπολίτες μας. Αυτό είναι το ένα δέκατο έβδομο του πληθυσμού», σημείωσε, τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας 4-4,5 πολύ δύσκολους μήνες, «που μπορεί, ταυτόχρονα με τον εμβολιασμό, εάν εφησυχάσουμε, να έχουμε και τρίτο κύμα πανδημίας, χωρίς να έχει ενισχυθεί το σύστημα υγείας».

Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να να προχωρήσει με στοιχειώδη ικανότητα στη συνταγογράφηση των τεστ, στον έλεγχο του πληθυσμού και ταυτόχρονα σε μία συνδυαστική πολιτική αντιμετώπισης και με εμβολιασμό αλλά και με χορήγηση φαρμακευτικής θεραπείας «για να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται».

Ο κ. Τσίπρας κάνοντας ειδική αναφορά στα κρούσματα κορονοϊού στην Πιερία και γενικότερα στη Β. Ελλάδα, υποστήριξε πως οι δύο προηγούμενοι μήνες ήταν «πάρα πολύ σκληροί» και η κατάσταση συνεχίζει να είναι πάρα πολύ δύσκολη. «Και αυτό το επαρχιακό νοσοκομείο της Κατερίνης ξεπέρασε τα όρια του. Γιατροί και νοσηλευτές ξεπέρασαν και αυτοί τα όρια τους προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο απολογισμός», πρόσθεσε, «δεν είναι ιδιαίτερα θετικός καθότι και εδώ, όπως και σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας είχαμε έναν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας που τελικά χάθηκαν. Εκατόν εξήντα άτομα στο νομό της Πιερίας, με εκατόν εικοσιπέντε χιλιάδες ανθρώπους είναι ένας μεγάλος αριθμός»

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με εργαζομένους του Νοσοκομείου με τους οποίους είχε συνάντηση, λίγο πριν αναχωρήσει από το Νοσοκομείο για το Επιμελητήριο Πιερίας.

Στο Επιμελητήριο Πιερίας, τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης Κωνσταντίνος Ρέχας, αλλά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλής Τσιτλακίδης.

Το εμπόριο, οι επιχειρήσεις, αλλά και ο τουρισμός βιώνουν τις πιο δύσκολες στιγμές και η στήριξη της πολιτείας είναι απαραίτητη, ώστε να μην υπάρξει «πανδημία λουκέτων» επεσήμαναν οι παραγωγικοί φορείς του νομού.

eptanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου