ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/3/24

Μεγάλο έργο στην Πιερία: Περιφερειακός 10,3 χλμ με 5 κόμβους, 2 γέφυρες (ΦΩΤΟ)


 Δρόμος μήκους 10,3 χλμ. από τον ανισόπεδο νότιο κόμβο της ΠΑΘΕ μέχρι τη διασταύρωση με την παλιά εθνική οδό

Στην κυκλοφορία παρέδωσε σήμερα την ολοκληρωμένη Περιφερειακή Οδό Κατερίνης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.

Στην τελετή εγκαινίων της δεύτερης φάσης των έργων, με την παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου της Περιφερειακής Οδού, ο κ. Τζιτζικώστας 

ανέφερε ότι πρόκειται για “ένα πολύ σημαντικό έργο, που συμβολίζει την πρόοδο, τη συνδεσιμότητα, και την ευημερία για τον τόπο μας. Ένα νέο έργο που κάνει καλύτερη την καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας, που αυτή άλλωστε είναι, η πραγματική ουσία της διοίκησης: Να σχεδιάζεις, να υλοποιείς και να ολοκληρώνεις έργα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας”.

Η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης είναι αφενός ένα από τα σημαντικότερα έργα οδικής υποδομής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αφετέρου μια κρίσιμη οδική αρτηρία όχι μόνο για την Πιερία, αλλά για το σύνολο των μεταφορών και μετακινήσεων της χώρας, δεδομένου ότι επηρεάζει άμεσα και αποφασιστικά την οδική ραχοκοκαλιά της Ελλάδας, τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (άξονας ΠΑΘΕ).

katerini-16.jpg



“Κάθε φορά που ολοκληρώνουμε και παραδίδουμε ένα νέο έργο, τόσο εμείς ως διοίκηση, 

όσο και συνολικά ως κοινωνία, παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι και σίγουροι για να κατακτήσουμε όλους τους στόχους μας, βάζοντας πάντα, πρώτα και πάνω απ’ όλα τον τόπο και τους συμπολίτες μας. Ουσιαστικά, η ολοκλήρωση της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξη των υποδομών της Πιερίας και της Κεντρικής Μακεδονίας και υπογραμμίζει τη σταθερή δέσμευσή μας ότι με συνέπεια και πολλή δουλειά θα συνεχίσουμε να δίνουμε ώθηση στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των συμπολιτών μας”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

katerini-2.jpg



Η δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωση της οποίας έχει κατασκευαστεί και από σήμερα είναι σε χρήση η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης στο σύνολό της, αφορά σε δρόμο μήκους 10,3 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα, καθοδηγητική λωρίδα πλάτους και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Με πέντε ισόπεδους κυκλοφοριακούς κόμβους: Νέας Εφέσου, Αγίου Δημητρίου, Νοσοκομείου, Γανόχωρας και κόμβος με την Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης. Με δύο μεγάλες γέφυρες στον χείμαρρο Πέλεκα. Με τρεις κάτω διαβάσεις τοπικών οδών. Με την κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής και την πρόσβασή τους στις ιδιοκτησίες τους. Επίσης, έχουν κατασκευαστεί δεκάδες αγωγοί για την υδραυλική ασφάλεια του έργου και της περιοχής, οι οποίοι συνδέονται με πλήρες αποστραγγιστικό και αποχετευτικό δίκτυο το οποίο και αυτό έχει ολοκληρωθεί.


Περιγράφοντας τα σημαντικότερα από τα οφέλη της ολοκληρωμένης Περιφερειακής Οδού Κατερίνης ο κ. Τζιτζικώσταςτόνισε: “Η Περιφερειακή Οδός Κατερίνης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύνθετα τεχνικά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και είναι αποτέλεσμα της δουλειάς και της συνεργατικής προσπάθειας όλων των ανθρώπων που δούλεψαν για αυτό εδώ το έργο, από τους μηχανικούς και τους εργάτες, μέχρι τα στελέχη των υπηρεσιών, που παρείχαν κρίσιμη και πολύτιμη στήριξη για να ολοκληρωθεί αυτό το πραγματικά σπουδαίο έργο. Ουσιαστικά, με το έργο που παραδίδουμε στους συμπολίτες μας, διαμοιράζεται και διανέμεται η κυκλοφορία εκτός της πόλης της Κατερίνης, περιορίζεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη βεβαρυμμένο εσωτερικό οδικό δίκτυο, εκτρέπονται εκτός πόλης τα φορτηγά και τα βαρέα οχήματα, χωρίς να εγκλωβίζονται στις περιορισμένου πλάτους αρτηρίες της πόλης και βέβαια αυξάνεται η οδική ασφάλεια. Με απλά λόγια, αποφορτίζουμε την πόλη της Κατερίνης, διασφαλίζουμε, καλύτερες, ταχύτερες και πιο ασφαλείς μετακινήσεις, υποστηρίζουμε τη μεταφορική δραστηριότητα, διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των επισκεπτών και χιλιάδων τουριστών, βελτιώνουμε την καθημερινή ζωή, και κάνουμε πιο ανθρώπινες και πιο ασφαλείς τις γειτονιές και το κέντρο της Κατερίνης”.

katerini-5.jpg



Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, παρουσία Βουλευτών, Δημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων, εκπροσώπων αρχών και φορέων της Πιερίας και πλήθους κόσμου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου