ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

21/7/24

Τζο Μπάιντεν: Παραδίδει τη σκυτάλη, απέσυρε την υποψηφιότητά του – Live όλες οι εξελίξεις


 Αποσύρθηκε από την κούρσα των προεδρικών εκλογών ο Τζο Μπάιντεν, εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων και ραγδαίων διεργασιών στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος. Τουλάχιστον 31 βουλευτές και 5 γερουσιαστές του κόμματος είχαν ζητήσει ανοιχτά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «παραδώσει τη σκυτάλη».

Δεκάδες ακόμη κορυφαία στελέχη του κόμματος, άλλωστε, είχαν σύμφωνα με πληροφορίες εκφράσει σε ιδιωτικές συνομιλίες του έντονες ανησυχίες πως με τον Μπάιντεν υποψήφιο δεν υπήρχε καμία ελπίδα νίκης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι τώρα η αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις. Ο Μπάιντεν πάντως θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο έως την ολοκλήρωση της θητείας του, όπως ξεκαθαρίζει στη δήλωσή του. Σε κάθε περίπτωση τώρα θα αρχίσει η νέα μάχη των Δημοκρατικών. Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις.


Πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες πρόεδρος των ΗΠΑ αποσύρεται από την επανεκλογή του

Η αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα έρχεται μετά από εβδομάδες ανησυχίας για την αντοχή και τις πνευματικές ικανότητες του 81χρονου προέδρου.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που ένας πρόεδρος των ΗΠΑ αποσύρεται από την επανεκλογή του, θυμίζοντας τις μνήμες του προέδρου Λίντον Τζόνσον που αποφάσισε να μην διεκδικήσει δεύτερη πλήρη θητεία το 1968 - αν και η απόφαση του Μπάιντεν έρχεται μήνες αργότερα στην προεκλογική εκστρατεία σε σχέση με την ανακοίνωση του Τζόνσον, σημειώνει το CNN. 

Είναι επίσης η πιο πρόσφατη συγκλονιστική εξέλιξη σε μια εξαιρετικά φορτισμένη πολιτική εκστρατεία, η οποία περιελάμβανε μια απόπειρα κατά της ζωής του Τραμπ.

5 λεπτά πριν

Από τους πλέον σφοδρούς επικριτές του Μπάιντεν και ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, ο Έλον Μασκ, αντέδρασε με.. γέλιο.



7 λεπτά πριν
Την Κάμαλα Χάρις στηρίζει ο Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών

«΄Ηταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει»



9 λεπτά πριν
Η αντίδραση του Τραμπ μετά την α΄π

Στην απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το CNN ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος χαρακτήρισε τον Δημοκρατικό ως τον «χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας». 

Αν και δεν είναι σαφές ποιος θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί από ό,τι θα ήταν ο Μπάιντεν. 

Updated: 9 λεπτά πριν
12 λεπτά πριν

«Συμπολίτες μου Αμερικανοί,

Τα τελευταία 3,5 χρόνια, καταγράψαμε μεγάλη πρόοδο ως Έθνος. Σήμερα, η Αμερική έχει την ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο.

Κάναμε ιστορικές επενδύσεις στην ανοικοδόμηση του έθνους μας, στη μείωση του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους ηλικιωμένους και στην επέκταση της προσιτής υγειονομικής περίθαλψης σε αριθμό ρεκόρ Αμερικανών. Παρέχουμε την απαραίτητη περίθαλψη σε ένα εκατομμύριο βετεράνους που εκτέθηκαν σε τοξικές ουσίες. Ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο για την ασφάλεια των όπλων εδώ και 30 χρόνια. Διορίσαμε την πρώτη Αφροαμερικανίδα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και περάσαμε την πιο σημαντική νομοθεσία για το κλίμα στην ιστορία του κόσμου. Η Αμερική δεν ήταν ποτέ καλύτερη σε θέση να ηγηθεί από ό,τι σήμερα.

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς εσάς, τον αμερικανικό λαό. Μαζί, εμείς ξεπεράσουμε μια πανδημία που συμβαίνει μια φορά τον αιώνα και τη χειρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση. Προστατέψαμε και διαφυλάξαμε τη Δημοκρατία μας.

Και αναζωογονήσαμε και ενισχύσαμε τις συμμαχίες μας σε όλο τον κόσμο. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας. Και ενώ ήταν η δική μου πρόθεση να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας για μένα να παραιτηθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως Πρόεδρος για το υπόλοιπο της θητείας μου.

Θα μιλήσω στο Έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την απόφασή μου. Προς το παρόν, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να με δουν επανεκλεγώ. Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις που ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης σε όλες τις σε όλη αυτή τη δουλειά. Και επιτρέψτε μου να εκφράσω την εγκάρδια εκτίμησή μου στον αμερικανικό λαό για την πίστη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.

Πιστεύω σήμερα αυτό που πάντα πίστευα: ότι δεν υπάρχει τίποτα που η Αμερική δεν μπορεί να κάνει - όταν το κάνουμε μαζί. Πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

 

15 λεπτά πριν
Όλη η δήλωσή του Αμερικανού προέδρου με την οποία ανακοινώνει ότι αποσύρεται από την κούρσα



16 λεπτά πριν

Επικρατέστερη για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι τώρα η αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις. Ο Μπάιντεν πάντως θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο έως την ολοκλήρωση της θητείας του, όπως ξεκαθαρίζει στη δήλωσή του.

16 λεπτά πριν

Τουλάχιστον 31 βουλευτές και 5 γερουσιαστές του κόμματος είχαν ζητήσει ανοιχτά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να «παραδώσει τη σκυτάλη», κάτι που τελικά συμφώνησε να κάνει, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, που τον ήθελαν πολύ κοντά στην επίσημη ανακοίνωση.

16 λεπτά πριν

Εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων και ραγδαίων διεργασιών στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζο Μπάιντεν, αποφάσισε να «παραδώσει τη σκυτάλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου