ΠΙΕΡΙΚΗ - Στείλτε μας τις δικές σας ειδήσεις στο pierikinews@gmail.com ή επικοινωνήστε στο 6989725883

20/9/25

Ρολό χοιρινό γεμιστό με χόρτα, με σάλτσα αυγολέμονο

 '


Ενα ρολό γεμιστό με σπανάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και μυρωδικά, που, σερβιρισμένο με αυγολέμονο, έχει κάτι από φρικασέ.

40′ προετοιμασία, 2 ώρες μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες και

40′

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη γέμιση

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Για το ρολό χοιρινό γεμιστό με χόρτα, με σάλτσα αυγολέμονο, ξεκινάμε με την γέμιση.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, τον άνηθο, το μαραθόσπορο, αλατοπίπερο και 4 κουτ. σούπας νερό και σοτάρουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό.

Ρολό

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε το κρέας σε μια λεία επιφάνεια, το αλείφουμε με το λάδι και το αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ρίχνουμε τη γέμιση των χόρτων, την απλώνουμε ομοιόμορφα και τυλίγουμε σε ρολό.
  4. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ ταψί ή γάστρα το ζωμό των χόρτων που είχαμε κρατήσει στην άκρη μαζί με 100 ml νερό.
  5. Εφαρμόζουμε στο ταψί μια σχάρα (ή ακουμπάμε μια σχάρα με ποδαράκια), βάζουμε πάνω το ρολό και ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ροδίσει.
  6. Το γυρίζουμε μία φορά, στη μέση του ψησίματος, ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά, «να σταθεί».

Σάλτσα αυγολέμονο

  1. Σουρώνουμε τα υγρά του ταψιού σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε ώστε να διατηρηθούν ζεστά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε σταδιακά τα ζεστά υγρά του ταψιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
  5. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Αφαιρούμε το σπάγκο, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε σε πιατέλα. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα.
Ρολό χοιρινό γεμιστό με χόρτα, με σάλτσα αυγολέμονο-1

Στο ποτήρι μας: Ενα βαρελάτο Chardonnay.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου