ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

22/3/18

ΛΑΡΙΣΑ: Καταγγελία για 15 απευθείας αναθέσεις σε μία εταιρεία έβαλε “φωτιά” στο δημοτικό συμβούλιο

Μία καταγγελία πολίτη για τον τρόπο με τον οποίο δίνεται η φύλαξη χώρων από το δήμο Λαρισαίων σε....
συγκεκριμένη εταιρεία, ήταν η αφορμή για μία εξόχως ενδιαφέρουσα συζήτηση στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο.


Για την καταγγελία που κοινοποιήθηκε και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε διευκρινήσεις η επικεφαλής της “Λάρισα, νέα αρχή” της Ρένας Καραλαριώτου, εστιάζοντας μάλιστα στο γεγονός ότι “η δημοτική αρχή έχει κάνει 15 απευθείας αναθέσεις σε μία συγκεκριμένη εταιρεία”, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου της αναφέρθηκε και σε ενδεχόμενη “σύνδεση” της συγκεκριμένης εταιρείας με τη δημοτική αρχή, όπως επίσης υποστηρίζεται στο κείμενο της καταγγελίας.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων στάθηκε για αρκετή ώρα στο γεγονός πως ο συγκεκριμένος καταγγέλλων – πολίτης συμπεριφέρθηκε με απαράδεκτο τρόπο κατά τη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, άφησε υπόνοιες πως υπάρχει “ιστορικό” αντίστοιχων συμπεριφορών για το καταγγέλλοντα και συμπλήρωσε πως η όλη διαδικασία έγινε με νόμιμο τρόπο, μέσω προσφορών.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση τόσο μέσω της κ. Καραλαριώτου όσο και του κ. Νασιώκα, επέμεινε στο γιατί να δοθούν 15 συνεχόμενες αναθέσεις σε μία εταιρεία, τη στιγμή που η κατάσταση στην αγορά είναι δύσκολη.

Ο κ. Καλογιάννης αρνήθηκε την ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου αριθμού αναθέσεων και ζήτησε από την κ. Καραλαριώτου να προσκομίσει στοιχεία για τα όσα ισχυρίζεται. Η τελευταία πάντως, απάντησε πως είχε μαζί της τον πίνακα με τις 15 “επίμαχες” αναθέσεις, ενώ λίγο μετά σηκώθηκε από το έδρανο και υπέβαλε στο προεδρείο τα σχετικά έγγραφα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του επικεφαλής της “Λάρισα, ανθρώπινη πόλη” κ. Έκτορα Νασιώκα, ο οποίος αφού καταδίκασε την απρεπή συμπεριφορά που κατήγγειλε και ο δήμαρχος από την πλευρά του πολίτη, πρόσθεσε πως “η ουσία είναι ότι υπήρξαν 15 αναθέσεις” και ζήτησε περαιτέρω ενημέρωση από το δήμαρχο είτε στο δημοτικό συμβούλιο, είτε σε επίπεδο συνάντησης των επικεφαλής των παρατάξεων, κάτι που αποδέχθηκε ο κ. Καλογιάννης.

Έπεται και συνέχεια προφανώς…

Α.Ρ.

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου