ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

17/2/20

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ: Τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της Επανάστασης του Κολινδρού

ΣΤΙΣ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1878

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν χθες οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Κολινδρό, για την επέτειο της Επανάστασης του Κολινδρού στις 22 Φεβρουαρίου 1878.
Παραβρέθηκαν η Γ. Γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κα. Αναστασία Γκίκα, ο υπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θ. Καράογλου, οι βουλευτές Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος, Α. Μάνη- Παπαδημητρίου, Σ. Χιονίδης και Ε. Σκούφα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Α. Μανώλας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νομού.

Οι εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνη και Πλαταμώνα κ. Γεώργιο και ομιλία από την Αικατερίνη Σταθούδη, συνταξιούχο εκπαιδευτικό και συγγραφέα με θέμα: « Η Επανάσταση του 1878 στον Κολινδρό. Η μεγάλη προσφορά του Ιεράρχη Νικολάου Λούση στους αγώνες του έθνους». Στη συνέχεια στο χώρο της προτομής του Ν. Λούση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, και κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε παρέλαση στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και χορευτικές εκδηλώσεις στην πλατεία του Κολινδρού.






ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου