ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

15/12/20

«Μουδιασμένοι» οι έμποροι, περίεργοι οι καταναλωτές ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (φωτο)

Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Πρεμιέρα έκανε την Κυριακή το click away, με το λιανεμπόριο να αρχίζει να κινείται μετά από περίπου πέντε βδομάδες lockdown.

Ακολούθησαν χθες, Δευτέρα, τα βιβλιοπωλεία και τα κομμωτήρια. Με ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο αγοραπωλησίας (click away) καλούνται να εντάξουν καταναλωτές και καταστηματάρχες, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown, με την αγορά να ελπίζει σε μία μερική αναζωογόνηση του τζίρου ενόψει Χριστουγέννων.

Η εικόνα στον κεντρικό πεζόδρομο Κατερίνης

Οι πρώτες μέρες είναι αναγνωριστικές για καταναλωτές και για εμπόρους, ενώ η εικόνα της Μ. Αλεξάνδρου στην Κατερίνη δεν είχε σε καμία περίπτωση έντονη κίνηση παρά μόνο ενδιαφέρον από τον κόσμο για τις νέες συνήθειες πλέον. Ελάχιστα ήταν τα μαγαζιά, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης που διέθεταν τις νέες υπηρεσίες, κυρίως καταστήματα με αθλητικά ενώ σε πάρα πολλά καταστήματα υπήρχαν τηλέφωνα επικοινωνίας και site για οn line αγορές. 


Κάποια καταστήματα προσπάθησαν να προσαρμοστούν άμεσα στα νέα δεδομένα, μεταφέροντας το ταμείο τους και τα απαραίτητα αντισηπτικά έξω από το κατάστημα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. Για τους περισσότερους εμπόρους και καταστηματάρχες το click away δεν πρόκειται να βοηθήσει, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων του νομού, εξακολουθούν να μην έχουν ψηφιακό κανάλι πωλήσεων. H υπηρεσία click away θα επιτρέπεται μόνο σε επιχειρήσεις που έχουν πρόσβαση στον δρόμο και θα πρέπει να έχουν, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τα ελεγκτικά συνεργεία, αναλυτική λίστα με τις προγραμματισμένες παραδόσεις της ημέρας.

«Να πάρουν ρούχα και παπούτσια ή άλλα πράγματα να τα φορέσουν που;» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κώστας Ρέχας, ενώ όπως υπογραμμίζει, εννέα στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή. Δεν έχουν ούτε ιστοσελίδα για να δουν οι πελάτες τα εμπορεύματά τους, ούτε χώρους για να λειτουργήσει το click away.


Πρεμιέρα χθες για τα κομμωτήρια

Περίπου στο ένα τρίτο ήταν το ενδιαφέρον που εισέπραξε χθες ο κλάδος των κομμωτηρίων σε σχέση με την πρώτη καραντίνα, όπως επισημαίνει η Πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών κουρέων Κομμωτών Πιερίας κα Πόλυ Χαλκίδου. Στο άκουσμα του ανοίγματος των καταστημάτων τους. Επιπλέον όπως τόνισε, αρκετοί είναι και οι συνάδελφοι κομμωτές και κομμώτριες που επέλεξαν να μην ανοίξουν ακόμη τα καταστήματα τους, ως απόρροια της αβεβαιότητας που επικρατεί για το επόμενο διάστημα και της σχετικά περιορισμένης κίνησης που υπάρχει. Το γεγονός άλλωστε ότι η καραντίνα θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια των γιορτών, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε ότι αφορά την κίνηση.


Ο κόσμος περίμενε να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία

«Ο κόσμος περίμενε να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία και πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καραντίνας μας ρωτούσαν αν και πότε θα ανοίξουμε», αναφέρει η κα Ελένη Νέστορα. Πρώτη μέρα χθες, όπως επεσήμανε και στο βιβλιοπωλείο «Νέστωρ» η κίνηση ήταν σε πολύ καλά επίπεδα όπως και οι τηλεφωνικές παραγγελίες. Τα βιβλιοπωλεία άνοιξαν τηρώντας όλα τα μέτρα, όπως επίσης και οι καταναλωτές, προκειμένου να προμηθευτούν τα βιβλία που επιθυμούν για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σχολικά είδη, βιβλία και χαρτικά είναι αυτά που μπορούν να προμηθευτούν δια ζώσης οι καταναλωτές ενώ σε ότι αφορά παιχνίδια μπορούν να τα αγοράσουν μόνο ηλεκτρονικά ή με click away


Από σήμερα τα κέντρα αισθητικής


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου