ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

9/9/24

Ο Αλέξης Τσίπρας πίσω από την εκπαραθύρωση του Στέφανου Κασσελάκη - Πώς θα απαντήσει ο αποπεμφθείς πρόεδρος

 


Έκπτωτος πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη μεγάλη του ήττα στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει την επιστροφή του. Και αυτή δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με μια πλατφόρμα σύγκρουσης με τη γραφειοκρατία του κόμματος- αυτούς που αγνόησαν την βούληση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει- σύγκρουσης με το παλιό και στο τέλος τέλος, σύγκρουσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Remaining Time 0:00
 

Γιατί ας μην έχουμε καμία αμφιβολία και σίγουρα δεν έχει αμφιβολίες ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από την εκπαραθύρωση του Κασσελάκη, είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Που άλλωστε είχε δείξει τις διαθέσεις του ήδη από το προηγούμενο συνέδριο του κόμματος. Όταν είχε ζητήσει να ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές και να επιβεβαιωθεί η αποδοχή Κασσελάκη από τη βάση. Τότε δεν τα κατάφερε, και η εκλεκτή του Ολγα Γεροβασίλη είχε κάνει πίσω. Χθες όμως πήρε τη ρεβάνς. Γιατί η εκδίκηση είναι κρύο πιάτο και ο πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θα συγχωρέσει στον κ. Κασσελάκη τα υπονοούμενα που άφησε για μαύρο χρήμα στη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος.

Παραδόξως, τη καλύτερη περιγραφή των όσων συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ- ή τουλάχιστον την καλύτερα περιγραφή σύμφωνα με τις αντιλήψεις του κ. Κασσελάκη- δεν την έκανε ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά ένας στιχουργός. Ο Νίκος Μωραΐτης, φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη, που προέβλεψε την ήττα του στην ΚΕ και σημείωσε για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα στην αποπομπή Κασσελάκη:

"Μην ψάχνετε τα πώς και τα γιατί. Ένας μπορούσε. Ένας το έκανε. Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Φεβρουάριο για "νέες εκλογές". Η υποψηφιότητα της εκλεκτής του. Αυτά δεν ήταν προτάσεις ενός απερχόμενου δημοκρατικού ηγέτη. Ήταν ΕΝΤΟΛΕΣ ενός ιδιοκτήτη που δε βρήκε ζωή έξω από το κόμμα του. Τότε ήταν ανέτοιμοι. Είχαν όλο τον μηχανισμό και όλο τον χρόνο. Το φάντασμα της πολιτικής ζωής του τόπου. Ο άνθρωπος των παρασκηνίων. Ο μέγας δολοπλόκος. Αυτός που ο ιστορικός ηγέτης της γαλλικής Αριστεράς, Μελανσόν, χαρακτήρισε προφητικά ως "μία από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής" (αχ, κι εμείς χαμπάρι τότε…). Ο Αλέξης Τσίπρας. Μαζί με 87 ανθρωπάκια της καρέκλας, τρομαγμένα από το "θα τα αλλάξω όλα", συν έναν νεάντερταλ, ανατρέπουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο ενός κόμματος."

Ακόμα και αν κάποιος θεωρήσει την περιγραφή του κ. Μωραΐτη υπερβολική, η αλήθεια είναι ότι δεν απέχει μακράν της πραγματικότητας. Γιατί αν η συμβολή του Παύλου Πολάκη στην εκδίωξη του Στέφανου Κασσελάκη ήταν σημαντική- λέγεται ότι έπεισε ορισμένους πρώην οπαδούς του κ. Κασσελάκη να ψηφίσουν την πρόταση μομφής, και ο αριθμός τους ήταν καταλυτικός- η μεγάλη μάζα των στελεχών που ζήτησαν την αποκαθήλωση του Κασσελάκη, η ομάδα των στελεχών που δεν άφησε στιγμή χωρίς να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Κασσελάκη, από την πρώτη στιγμή μετά την εκλογή του, ήταν μία: Η ομάδα του Αλέξη Τσίπρα. Και όσο και αν ο ίδιος θέλει να εμφανίζεται ότι δεν μετέχει στις διεργασίες, είναι ηλίου φαεινότερο ότι "δίνει γραμμή" στα στελέχη της επιρροής του. Και εδώ και καιρό, σχεδίαζε μαζί τους την εκδίωξη του Στέφανου Κασσελάκη. Και στο τέλος τα κατάφερε…

Τώρα αν έχει δίκιο ο κ. Μωραΐτης που δείχνει και προς την πλευρά του Νίκου Παππά, ότι και αυτός- παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν σύμμαχος του Στέφανου Κασσελάκη- συνέβαλε στην πτώση του, οι εκτιμήσεις διίστανται...

Ετσι τώρα πλέον η πολιτική πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη είναι μονόδρομος. Ασχέτως ποιοι ή ποιες θα βρεθούν απέναντί του ως υποψήφιοι. Η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα ξεδιπλώσει την στρατηγική του για την ανακατάληψη της κομματικής εξουσίας είναι η αντιπαράθεση με το παλιό, τη γραφειοκρατία και τον Τσίπρα. Θα επιχειρήσει να ταυτίσει τα κομματικά στελέχη και τον πρώην πρωθυπουργό με το παλιό και θα κάνει καμπάνια για την ανανέωση. Ελπίζοντας ότι εκείνοι που θα θελήσουν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές θα είναι δικοί του οπαδοί και όχι οι παλαιοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε αυτή είναι και η πεποίθηση του Στέφανου Κασσελάκη. Ότι το κοινό που τώρα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει Κασσελάκη και αν αυτός αποσυρθεί, το κόμμα θα εξαερωθεί.

Η όλη διαδικασία θα είναι μακρά και οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι η αντιπαράθεση των δυο πλευρών θα είναι ιδιαίτερα τοξική. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φανατικοί υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελακη- όπως η Νίνα Κασιμάτη- έχουν ήδη υιοθετήσει εξαιρετικά υψηλούς τόνους απέναντι στην άλλη πλευρά.


Πολλά θα κριθούν φυσικά από τα ποια στελέχη θα βρεθούν απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.



ΠΗΓΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου