ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/9/24

Ο Σαλμάς αντεπιτίθεται για την προαναγγελθείσα διαγραφή του

 


Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται σήμερα να αποφασίσει και τυπικά τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρέπεμψε προς διαγραφή τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας για “αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή” σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 21 του καταστατικού της ΝΔ.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του περί φωτογραφικών διαγωνισμών που αφορούσαν τα κυλικεία του υπουργείου Πολιτισμού, με αιχμές για τη Λίνα Μενδώνη, αλλά και καρφιά κατά του Κωστή Χατζηδάκη, του Αδωνι Γεωργιάδη και εμμέσως κατά του ίδιου του πρωθυπουργού. Ο κ. Σαλμάς βρισκόταν άλλωστε στη μαύρη λίστα του Μαξίμου εδώ και καιρό, ιδίως από τη στιγμή που στη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τις ευρωεκλογές είχε καρφώσει την κυβέρνηση για εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων.


Ωστόσο γεγονός είναι ότι ο κ. Σαλμάς διαγράφεται λίγο μετά την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, την οποία είχε συνυπογράψει με άλλους 10 βουλευτές της ΝΔ. Στο γαλάζιο στρατόπεδο η διαγραφή ερμηνεύεται επομένως και ως ένα μήνυμα προς τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές, παρότι από το Μαξίμου διαχωρίζουν την περίπτωση και την συμπεριφορά Σαλμά από την κριτική των υπόλοιπων συναδέλφων του. Πάντως στην ΚΟ της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός μετά το 28% των ευρωεκλογών, για αυτό και τον Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει ξανά τα ραντεβού με βουλευτές για “μασάζ”.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου