ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

9/9/24

Εψαχναν τον Παλαιοκώστα μέσω Μυκόνου

 


Πληροφοριοδότες από τη μαφία της Μυκόνου είχε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εντοπίσει τον 58χρονο Τρικαλινό άφαντο ποινικό Βασίλη Παλαιοκώστα.


Όπως γράφει «Το Βήμα» (Βασίλης Λαμπρόπουλος), πρόσωπα στα οποία εστιάζεται σήμερα η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τις παρανομίες στο Νησί των Ανέμων είχαν ενταχθεί στο παρελθόν σε άγνωστα σχέδια και μυστικές επιχειρήσεις των Αρχών Ασφαλείας που σχετίζονταν με σοβαρές ποινικές υποθέσεις. 


Την περίοδο 2009-2010 αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και στελέχη της ΕΥΠ προσέγγισαν ένα από τα μέλη της μαφίας της Μυκόνου που είχε φυλακιστεί παλαιότερα για άλλη υπόθεση, μέσω προσωπικής γνωριμίας μαζί του, λόγω κοινού τόπου καταγωγής. Στόχος αυτής της προσέγγισης φαίνεται ότι ήταν να πείσουν τον συγκεκριμένο ποινικό να βρει στοιχεία για λογαριασμό των Αρχών μέσα από τις φυλακές, από κρατουμένους που είχαν συνεργαστεί με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά στις αρχές Ιουνίου του 2008. Οπως είναι γνωστό, ο κ. Μυλωνάς αφέθηκε τελικά ελεύθερος λίγες ημέρες μετά την κινηματογραφική αρπαγή του μετά την καταβολή 10.800.000 ευρώ ως λύτρα. Τον Αύγουστο του 2008 ο Βασίλης Παλαιοκώστας είχε συλληφθεί σε κρησφύγετο του στη Σουρωτή Χαλκιδικής μαζί με συνεργούς του από τον ποινικό αλλά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ομως τον Φεβρουάριο του 2009 απέδρασε με ελικόπτερο για δεύτερη φορά (η πρώτη το 2006) από τον Κορυδαλλό μαζί με τον ίδιο αλβανό κρατούμενο που τον είχε βοηθήσει τρία χρόνια νωρίτερα. Κι από τότε τα ίχνη του έχουν χαθεί.


Κύριο μέλημα για την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ ήταν απο τότε ο εντοπισμός του Βασίλη Παλαιοκώστα στον οποίο αποδίδεται – με βάση παλαμικό αποτύπωμά του που βρέθηκε σε τμήμα χαρτιού – και η κατασκευή του «δέματος-βόμβα» που είχε σταλεί το καλοκαίρι του 2010 στο γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη (υπουργός ήταν και πάλι τότε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης) το οποίο σκότωσε τον 50χρονο υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη. Ετσι λοιπόν η μυστική αποστολή αναζήτησης των ιχνών του Βασίλη Παλαιοκώστα φαίνεται ότι ανατέθηκε τα επόμενα χρόνια στο προαναφερόμενο νυν μέλος της μαφίας της Μυκόνου που βρέθηκε στους ίδιους χώρους όπου κρατούνταν και οι φυλακισμένοι «φίλοι του Παλαιοκώστα».


Πάντως, οι πληροφορίες που προέκυψαν από αυτή την επιχείρηση δεν φαίνεται να ανέδειξαν κάτι καθοριστικό για τον τόπο όπου διέμενε ο Βασίλης Παλαιοκώστας.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου