ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

23/4/14

Μέ αφορμή τήν άκομψη,αναπάντεχη αποπομπή της Ρομά ακτιβίστριας Σουλειμάν Σεχπικά

Μέ αφορμή τήν άκομψη, αναπάντεχη αποπομπή της Ρομά ακτιβίστριας Σουλειμάν Σεχπικά απο το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που ανέτρεψε απόφαση πολιτικού αργάνου του, κατόπιν του κινδύνου απώλειας ψήφων απο τους τουρκογενείς μουσουλμάνους που απείλησαν την ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που... προτίμησε ως αντιπροσωπευτικότερη υποψηφιότητα τουρκογενούς Μουσουλμάνου, αν κατήρχετο η συγκεκριμένη δραστήρια υποψήφια και συγκροτούν την θρησκευτική μειονότητα θράκης και ενεργούν υπό τις οδηγίες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής γνωστού για την ανθελληνική προπαγάνδα του,ηθελα να επισημάνω οτι κανένας Συνδυασμός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πιερία η την Μακεδονία ειτε απο τον συντηρητικό η τόν λεγόμενο προδευτικό χώρο δεν τόλμησε να συμπεριλάβει αθίγγανο ως υποψήφιο να στελεχώσει τον Συνδυασμό, αντιθέτως κυριαρχεί, διατηρείται και μεγεθύνεται ο ιδιότυπος κοινωνικός ρατσισμός και ο αδιακιολόγητος και συνάμα αδικος αποκλεισμός τους απο κάθε δραστηριότητα. Ενδιαφέρονται για ηχηρά ονόματα και υποψηφιότητες που θα καλύψουν ψηφοθηρικές ανάγκες η για να τηρηθούν ισορροπίες ,ετσι σκέπτονται αυτοι ολοι που θέλουν να διαχειριστούν την εξουσία πρός οφελος της τοπικής κοινωνίας. Δέν δικαιούνται παρά το Σύνταγμα να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο, στέγασης, να εργασθούν, να μορφωθούν, να αθληθούν να να μετέχουν στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, εχουν ταυτισθεί με επαίτες ρακένδυτους, εγκληματίες του κοινού Ποινικού δικαίου και υπανθρώπους τρίτης κατηγορίας και ζούν απομονωμένοι και γκετοποιημένοι.Συμπεριφορά που τους εξωθει στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα. Οσες πρωτοβουλίες ειχαν κατα καιρούς αναληφθεί για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους η τήν στοιχειώδη εκπαίδευση τους εμειναν δυστυχώς ενεκπλήρωτες, ανεφάρμοστες. Κανείς Υποψήφιος επικεφαλής Συνδυασμού μέχρι σήμερα,εστω αυτές τις Αγιες ημέρες του Πάσχα, δεν εκανε ενα βήμα πιό μπροστά, δεν απετόλμησε μια διαφορετική προσέγγιση, δεν επισκέφθηκε τον πολυπληθή καταυλισμό τους, που εκτείνεται λίγο πιο πέρα απο το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ προς την Ν.Εφεσσο, να διαπιστώσει ιδίοις ομμασιν και να καταγράψει οτι ζούν με τις οικογένειες τους υπο τραγικές, αθλιες,απάνθρωπες συνθήκες δίπλα απο μολυσμένα νερά, χωρίς χώρους υγιεινής και τα στοιχειώδη.Ειναι υπενθυμίζω ισότιμοι Ελληνες πολίτες ,φορολογούνται ,πληρώνουν χαράτσια και πρόστιμα ,πλήν ομως παραμένουν θύματα ρατσιστικής και μειωτικής μεταχείρισης αντίθετα με οσα προβλέπει η ΕΣΔΑ και τα ψηφίσματα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου απο τήν Πολιτεία και την φοβική κοινωνία που τους θέλει σαν να πάσχουν απο μολυσματική νόσο σε απόσταση.
θυμούμαι ανάγλυφα τις ποικίλες αντιδράσεις και τις κωμικοτραγικές καταστάσεις που εκτυλίσσονταν οταν αγωνίζοντο ορισμένοι εξ αυτών με πολύ καλές δεξιότητες και διακρίνονταν στην ΑΕ ΚΟΥΚΟΥ μέ Πρόεδρο τον κ Κ Προδρόμου που τούς ενέταξε στην ομάδα και τούς στήριξε παντοιοτρόπως, στο τοπικό Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πιερίας, ποιές ακατανόητες,αναχρονιστικές συμπεριφορές υπήρξαν ακομη και απο παλιούς παράγοντες μόνον που τούς αντίκρυζαν στό γήπεδο. θα αντιτείνει κανείς η Ελλάδα διέρχεται μαι βαθιά οικονομική κρίση τους αθίγγανους θα σκεφθούμε? Καλά τους εχουμε στο περιθώριο, εδω απειλείται η κοινωνική συνοχή με αυτούς τους βρωμιάρηδες θα ασχολούμαστε? Νομίζω το καλό παράδειγμα πρέπει να δώσουν οι πολιτικοί καιμοι δημοτικοί Αρχοντες που κρύβουν το πρόβλημα κάτω απο το χαλί. Νομιζω πρέπει να λέγονται οι αλλήθειες και εμεις ολοι να αλλάξουμε νοοτροπία και συμπεριφορά εναντι τους. Αν τους βοηθήσουμε να σταθούν στα πόδια τους,τους δείξουμε εμπρακτα αλληλεγγύη,καλοσύνη,τούς δώσουμε ελπίδα, διότι σήμερα τους καταδυναστεύουμε, ενδεχομένως τους δώσουμε μια ευκαιρία να τα καταφέρουν. Χρειάζονται ανθρωποι να επιλεγούν ως δημοτικοί Αρχοντες σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές λοιπόν ικανοί, ρεαλιστές που θα αφήσουν πίσω τους τέτοιες αντιλήψεις και πολιτικές χρόνων που τους καταδίκασαν στην απομόνωση και την περιφρόνηση, που θα πούν τα πράγματα με το ονομα τους και θα σκύψουν με ειλικρινή διάθεση πανω απο τα προβλήματα τους χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς.

Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.
Δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου