ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/9/19

Η 17η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας στην Καρίτσα

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Τα εγκαίνια της17η Έκθεσης Αγροτικών προϊόντων, Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην περιοχή με συνδιοργανωτές τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο της Καρίτσας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν παρουσία τού Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, του Γενικού Γραμματέα τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στρατάκου, του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελου Γερολιόλιου, των Βουλευτών Ξενοφώντος Μπαραλιάκου, Άννας Μάνη και Σάββα Χιονίδη, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού Αναστάσιου Μανώλα, Αντιδημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων τοπικών Αρχών και φορέων καθώς και δημοτών.

Βελτίωση των υποδομών, επενδύσεις, στήριξη στους αγρότες

Μετά τον Αγιασμό από Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα τού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και όλους τούς συμμετέχοντες. Όπως επεσήμανε στη σύντομη ομιλία του η διοργάνωση αποτελεί μια σημαντική έκθεση των μελών της αγροτικής οικονομίας της Πιερίας, της παραγωγής, των εφοδίων, του εξοπλισμού, καθώς και όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της οικοτεχνίας. «Η Πιερία και ειδικότερα ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ήταν ανέκαθεν πρωτοπόροι στην εφαρμογή νέων μορφών αγροτικής παραγωγής. Παράδειγμα, οι εκτεταμένες καλλιέργειες των ακτινιδίων και των σταφυλιών «Γκρίμσον», που αποτελούν την αιχμή τού δόρατος και έχουν καθαρά εξαγωγικό προσανατολισμό. Για να υποστηρίξουμε όμως και να επεκτείνουμε την παραγωγή μας χρειάζεται η βελτίωση των υποδομών. Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής χρειάζονται επενδύσεις στον τομέα της άρδευσης, ενίσχυση των υποδομών εκμετάλλευσης των επιφανειακών απορροών καθώς και νέοι ταμιευτήρες νερού. Χρειάζεται δε, σοβαρή αντιπλημμυρική προστασία, καθώς τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή είναι πολλές φορές έντονα, εξαιτίας της γειτνίασης με τον Όλυμπο».

«Γιορτή, πρότυπο δυναμικών δράσεων»

Από την πλευρά του ο κ. Στρατάκος έκανε λόγο για μια γιορτή πρότυπο δυναμικών δράσεων και παρεμβάσεων με στόχο την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων και την ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της αγροτικής παραγωγής, της τεχνολογίας και της οικοτεχνίας. Ο αξιόλογος αυτός θεσμός συμπεριλαμβάνει μια πολύ σημαντική έκθεση, με εκθέτες, κυρίως, τα μέλη της τοπικής αγροτικής οικονομίας δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εμπορία αγροτικών και κτηνοτροφικών εφοδίων και στην προβολή των παραγωγών οι οποίοι μεταποιούν, τυποποιούν και εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά. Η όμορφη αυτή γιορτή αποτελεί σημαντικό θεσμό για τους επαγγελματίες τού κλάδου και δίνει, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία της αποτελεσματικής προβολής και προώθησης των απαράμιλλων προϊόντων της πιερικής γης.

Επίσκεψη στα περίπτερα

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, καθώς επίσης και οι Βουλευτές Ξενοφών Μπαραλιάκος και Σάββας Χιονίδης. Μετά το καθιερωμένο κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, ο κ. Στρατάκος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Γερολιόλιο, από την Αντιπεριφερειάρχη, τους Βουλευτές και τις άλλες Αρχές. Στο πρόγραμμα της έκθεσης, πέρα από τα εγκαίνια και τις επισκέψεις στα περίπτερα, περιλαμβάνονταν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από πολιτιστικούς συλλόγους τού Δήμου.




ΠΗΓΗ: olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου