ΠΙΕΡΙΚΗ - Συνεχής ενημέρωση - Δύναμή μας οι αναγνώστες μας - ΠΙΕΡΙΚΗ - Είστε η φωνή μας - pieriki.blogspot.com - Εδώ διαβάζεις ειδήσεις

16/9/19

93Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Α. Μανώλας: «Στόχος μας η βελτίωση των υποδομών και η αναβάθμιση της»

Τις πόρτες της άνοιξε και επίσημα την περασμένη Παρασκευή η 93η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου.  Η τελετή έναρξης ήταν κατάμεστη από κόσμο, και προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου κ. Βαγγέλης Γερολιόλιος, οι βουλευτές Πιερίας κ. Μπαραλιάκος Φώντας, Χιονίδης Σάββας, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου και Μπέττυ Σκούφα,, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της Πιερίας.

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πύδνας – Κολινδρού κ. Ανέστης Μανώλας έκανε λόγο για την μεγαλύτερη εμποροπανήγυρη της Μακεδονίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιστορία της εμποροπανήγυρης η οποία ξεκίνησε το 1926 και από τότε ανελλιπώς γίνεται κάθε χρόνο. «Είναι η παλαιότερη της Βορείου Ελλάδος και από τις παλαιότερες της πατρίδας μας. Με την πάροδο των ετών η αγάπη των Αιγινιωτών για το πανηγύρι τους και η φροντίδα άξιων δημάρχων αποτέλεσαν μοχλό για την ανάπτυξη, μεγέθυνση και εκσυγχρονισμό της. Η εμποροπανήγυρης μας είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες τις Ελλάδας, έχει καταστεί θεσμός με πανελλαδική φήμη και κάθε χρόνο γίνεται πόλος έλξεως για χιλιάδες επισκέπτες» ανέφερε ο κ. Μανώλας και πρόσθεσε πως για τη φετινή εμποροπανήγυρη με στοχευμένες παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών η νέα δημοτική αρχή μερίμνησε για τρεις μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αντί μιας που γινόταν στο παρελθόν. «Όχι μόνο είναι πολύ οικονομικότερες και οι τρεις μαζί από τη μια, αλλά συνάδουν με το πνεύμα και τη παράδοση της εμποροπανήγυρη» σημείωσε ο δήμαρχος. «Ευελπιστούμε ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει κατά πολύ τον αντίστοιχο της περσινής χρονιάς και οι επισκέπτες αυτοί θα φύγουν απόλυτα ευχαριστημένοι ώστε να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές» τόνισε.

Στόχος όπως είπε ο δήμαρχος κ. Μανώλας είναι τα επόμενα χρόνια όχι μόνον η βελτίωση των υποδομών, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης ώστε να γίνει ακόμα περισσότερο ελκυστική και ο αριθμός των επισκεπτών της να μεγαλώνει κάθε χρόνο και περισσότερο.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Η αντιπερφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εμποροπανήγυρη δεν είναι απλό γεγονός αλλά ένας θεσμός πιστός στην παράδοση και στην ιστορία. «Όλοι μας θυμόμαστε αυτή την έκθεση που μαζί με την εμποροπανήγυρη της «Γιορτής του αγρότη» στην Καρίτσα και την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση τέλη Σεπτεμβρίου η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δίνει ένα στίγμα πολιτιστικό, πολιτισμικό, δίνει ένα στίγμα ότι είναι διαφορετική και ξεχωριστή» υπογράμμισε.

Το πρόγραμμα

Σε ότι αφορά τις μουσικές εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν σήμερα Δευτέρα παραδοσιακό συγκρότημα τα με μουσική της Μακεδονίας χάλκινα και κλαρίνα. Την Τέταρτη 18 Σεπτεμβρίου ταξίδι στη δημοτική μας παράδοση με το μουσικό εργαστήρι κρουστών Αιγινίου και την πέμπτη αφιέρωμα στον Πόντο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου